Svårslagen elegans hemma hos designparet i Milano

Hemma hos-reportage Dimore Studio i ELLE Decoration

Britt Moran och Emiliano Salci, paret bakom Dimorestudio, lever som de lär. Deras våning i Milano bjuder på ett inredningsäventyr av sällan skådat slag.
13 maj, 2019

I drygt femton år har inredningsvärlden förförts av Britt Morans och Emiliano Salcis osvikliga känsla för detaljer och hur de bygger upp sina miljöer med en blandning av loppisfynd, vintagedesign och egen design.

Foto Helenio Barbetta/Living Inside

Paret bakom Dimorestudio

Paret träffades år 2000, sammanförda av en gemensam vän som kände till deras designintresse. Då arbetade amerikanen Britt Moran som grafisk formgivare och italienaren Emiliano Salci hade nyligen slutat ett jobb som möbeldesigner hos Cappellini. Båda hade en bakgrund på konstskola och kom från familjer med mindre möbelföretag. Självklart var de varandras perfekta matchning och tillsammans startade de Dimorestudio år 2003.

Deras första gemensamma lägenhet i Brera i Milano blev utgångspunkten för företaget och de första åren bjöd de in besökare att utforska deras stil i hemmet. Sedan några år tillbaka är den gamla lägenheten showroom för Dimorestudio och den är fortfarande en given vallfartsort för alla trendsökande besökare av Milanos designvecka i april varje år. I år visade de utöver de två egna utställningarna Interstellar och Visioni nya samarbeten med Dior Maison och Au Départ under designveckan.

1930-talsvåning på 300 kvadratmeter

I sin nya lägenhet i norra Milano, som de flyttade in i hösten 2017, lever de ut sin inredningsstil till fullo. Och det finns utrymme för det – 1930-talsvåningen är på hela 300 kvadratmeter. Britt Moran och Emiliano Salci är båda hängivna samlare av allt mellan himmel och jord och den magnifika våningen ger alla samlingar en perfekt och stilenlig inramning.

Golv, tak och snickerier var alla kvar i original när de tog över lägenheten och det enda som behövde göras var att tvätta alla ytor och måla väggarna i olika nyanser av grönt, blått och senapsgult.

– De enda golv vi behövde byta ut var köksgolvet och golvet i ett av badrummen, berättar de.

I samband med renoveringen byggdes också en spegelklädd klädkammare med avlastningsytor i roströd lack och ett egendesignat kök i en modernare stil som kontrasterar mot resten av hemmet.

Elegant och excentrisk inredningsstil

Inredningen är som alltid när det gäller Dimoreparet både elegant och excentrisk, med möbler och textilier från den egna designstudion blandade med antikviteter, vintageklassiker och anonym design. Det är ett myller av detaljer och föremål. Britt Moran och Emiliano Salci är stilkänsliga maximalister ut i fingerspetsarna och står för det fullt ut:

– Vi ändrar sällan i inredningen, utan lägger i stället till nya saker, adderar lager på lager.

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här nedan!

Köksinredningen är specialtillverkad av Dimoremilano.

Taket, golvet och den öppna spisen är original från 1930-talet. På den öppna spisen står två antika kinesiska vaser. Till vänster ett litet skåp av Dimorestudio för Dimoremilano. Två små stolar av Piero Portaluppi. Soffbord Franzoni 1964, design AG Franzoni. På bordet står en samling antika japanska speglar. den gula manchestersoffan är från 1930-talet.

På terrassen står fåtöj och pall Moncalvo och soffan Pantelleria, Dimoremilano. Bordet är vintage.

Garderoberna i den magnifika klädkammaren är klädda med speglar. Mitt i rummet står specialbeställda byråar av lackerat trä.

Läs mer:

Urbana vibbar möter industriellt hemma hos designparet

Färgstarkt och kreativt hemma hos fotografparet

Avskalat och stilrent hemma hos Stylein-designern i Söderort