Svårslagen elegans hemma hos designparet i Milano

13 maj, 2019 
Av
Hemma hos-reportage Dimore Studio i ELLE Decoration
Britt Moran och Emiliano Salci, paret bakom Dimorestudio, lever som de lär. Deras våning i Milano bjuder på ett inredningsäventyr av sällan skådat slag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I drygt femton år har inredningsvärlden förförts av Britt Morans och Emiliano Salcis osvikliga känsla för detaljer och hur de bygger upp sina miljöer med en blandning av loppisfynd, vintagedesign och egen design.

Foto Helenio Barbetta/Living Inside

Kök med platsbyggd förvaring i gröna luckor med prickar på

Paret bakom Dimorestudio

Paret träffades år 2000, sammanförda av en gemensam vän som kände till deras designintresse. Då arbetade amerikanen Britt Moran som grafisk formgivare och italienaren Emiliano Salci hade nyligen slutat ett jobb som möbeldesigner hos Cappellini. Båda hade en bakgrund på konstskola och kom från familjer med mindre möbelföretag. Självklart var de varandras perfekta matchning och tillsammans startade de Dimorestudio år 2003.

Annons
Mängder av växter i rummet som ser ut som en djungel

Deras första gemensamma lägenhet i Brera i Milano blev utgångspunkten för företaget och de första åren bjöd de in besökare att utforska deras stil i hemmet. Sedan några år tillbaka är den gamla lägenheten showroom för Dimorestudio och den är fortfarande en given vallfartsort för alla trendsökande besökare av Milanos designvecka i april varje år. I år visade de utöver de två egna utställningarna Interstellar och Visioni nya samarbeten med Dior Maison och Au Départ under designveckan.

Annons

1930-talsvåning på 300 kvadratmeter

I sin nya lägenhet i norra Milano, som de flyttade in i hösten 2017, lever de ut sin inredningsstil till fullo. Och det finns utrymme för det – 1930-talsvåningen är på hela 300 kvadratmeter. Britt Moran och Emiliano Salci är båda hängivna samlare av allt mellan himmel och jord och den magnifika våningen ger alla samlingar en perfekt och stilenlig inramning.

Speglar från golv till tak

Golv, tak och snickerier var alla kvar i original när de tog över lägenheten och det enda som behövde göras var att tvätta alla ytor och måla väggarna i olika nyanser av grönt, blått och senapsgult.

Annons

– De enda golv vi behövde byta ut var köksgolvet och golvet i ett av badrummen, berättar de.

Ombonat sovrum med platsbyggd bokhylla över sängen

I samband med renoveringen byggdes också en spegelklädd klädkammare med avlastningsytor i roströd lack och ett egendesignat kök i en modernare stil som kontrasterar mot resten av hemmet.

Elegant och excentrisk inredningsstil

Inredningen är som alltid när det gäller Dimoreparet både elegant och excentrisk, med möbler och textilier från den egna designstudion blandade med antikviteter, vintageklassiker och anonym design. Det är ett myller av detaljer och föremål. Britt Moran och Emiliano Salci är stilkänsliga maximalister ut i fingerspetsarna och står för det fullt ut:

Annons
Ombonat vardagsrum i mörka trätoner, gult och gröna tapeter

– Vi ändrar sällan i inredningen, utan lägger i stället till nya saker, adderar lager på lager.

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här nedan!

Läs mer:

Urbana vibbar möter industriellt hemma hos designparet

Färgstarkt och kreativt hemma hos fotografparet

Avskalat och stilrent hemma hos Stylein-designern i Söderort

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons