Stilren modekänsla hemma hos danska ELLE-chefen

13 dec, 2017 
AvELLE Decoration
Cecilie Ingdal är chefredaktör för våra systertitlar ELLE och ELLE Decoration i Danmark. Här bjuder hon på husesyn i sin takvåning i centrala Köpenhamn och vi får följa med ända in i garderoben!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter
Jordnära färgpaletter, nytänkande silhuetter och statementbelysning. Spana in hur våren och sommaren 2021 ser ut enligt våra danska inredningsfavoriter som Hay, Ferm Living och Menu.

Cecilies inredningsstil har, liksom hennes klädstil, blivit mjukare och mer bohemisk med åren men grunduttrycket är detsamma: för danska ELLEs chefredaktör Cecilie Ingdal handlar estetik om känslor.

– Estetik är något jag försöker få med i allt jag ägnar mig åt. I mitt hem kommer det sig till uttryck när kärlek, design och funktion förenas och förhöjs.

Se bilderna Cecilie Ingdals hem nedan

Cecilie Ingdal tänker mycket på estetik.
Cecilie Ingdal börjar gilla mer pastellfärger.

Hennes förhållande till färger har också förändrats med tiden – från en tydlig förkärlek för svart, vitt och mörkgrått – till nästan det totalt motsatta.

Annons

– Hetsiga, starka färger håller jag mig ifrån, än så länge. Men smutsiga pasteller som mjukt rosa, ljusblå, mässing och musgrå får ta plats i mitt hem, säger hon.

Takvåningen, som har utsikt över Köpenhamns tinnar och torn, har Cecilie till stor del själv konceptualiserat. Då hon och hennes man tog över den för tio år sedan var den mörk och hade små rum, men en grundlig renovering gav ett ljust och öppet hem som känns som en harmonisk helhet.

Detaljer ut Cecilie Ingdals hem.
Cecilie Ingdals är högt i tak.

Överallt skapar handplockade, utvalda objekt och konstverk ett vackert, sammanhängande och personligt uttryck.

Annons

Som chefredaktör för såväl ELLE som ELLE Decoration Danmark översköljs hon dagligen med inspiration för både garderob och interiör, men även konst och resor medverkar till att prägla hemmet. Det är de personliga tingen som skapar känslan av förankring och anknytning för Cecilie.

Detaljer från lägenheten.

– De två Minjung Kim-bilderna Dag och Natt var det första jag köpte till lägenheten, så de är speciella – liksom det antika tennfatet som jag fått av mina föräldrar, de små läderklädda skålarna från Hermès, verken av Maria Rubinke och den lilla bilden av Evren Tekinoktay, säger Cecilie, som även värdesätter praktiska saker, som lägenhetens inbyggda förvaring och dolda dörrar som ger gott om rena ytor och i stället låter personliga och estetiska inslag ta plats.

Annons
Stol i ljusblått.
Det finns mycket ljus i Cecilie Ingdals hem.

– Lösningarna med lådor under snedtaket och alla inbyggda skåp var avgörande för mig. De gör att jag endast behöver ha saker framme som ger mig energi, samtidigt som jag har enkel access till andra nödvändiga ting i vardagen.

Annons

Det öppna rummet med kök och vardagsrum har stora, vikbara fönsterpartier som kan öppnas helt vilket får hela lägenheten att kännas som en stor terrass.

Vardagsrummet i lägenheten.

Det är ett annat särdrag som Cecilie uppskattar högt och som gör att lägenheten känns som något mer utöver ett hem.

– Det här är min bas, den plats jag älskar att vakna upp i och komma hem till. Varje dag.

Av Mille Collin Flaherty
Foto Line Thit Klein

Läs mer:

Kyrkolokal blev unik bostad i city – med egen skateboardramp

Stall från 1800-talet blev charmigt gårdshus – kika in

Kika in i vår chefredaktörs unika hem

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons