Stilren elegans hemma hos designern i Paris

05 sep, 2019 
AvELLE Decoration
Stilren elegans hemma hos designern Pierre de Gastines i Paris
I hjärtat av Marais-kvarteren i centrala Paris har designern Pierre de Gastines inrett sitt hem. Bostaden är full av smarta och samtidigt eleganta lösningar för att spara plats.
Annons

Mitt i Marais-kavarteren i hjärtat av Paris bor Pierre de Gastines i en historisk byggnad från 1600-talet. Kontrasten är total från hans tidigare bostad som låg högst upp i ett hus under takåsarna, mitt emot den moderna operan vid Bastiljen.

– Att flytta hit var som att göra en tidsresa, säger Pierre.

Köket går i naturnära toner med spännande detaljer hemma hos designern Pierre de Gastines i Paris

Historisk byggnad från 1600-talet

Originaldetaljerna finns kvar, rejäla bjälkar och tre och en halv meter högt i tak. Den genomgående lägenheten på 54 kvm har utnyttjats smart av inredningsarkitekt Tatiana Nicol som hade ritat om planlösningen redan innan Pierre hittade hit och tog över bostaden.

Annons

– Så fort jag kom in i den här unika lägenheten kunde jag föreställa mig hur jag skulle placera allt jag har: möbler, tavlor, lampor, mattor … precis som om lägenheten var gjord enligt mina önskningar.

Sparsmakad köksinredning hemma hos designern Pierre de Gastines i Paris

Personligt möter ny design i Paris-hemmet

Pierre är stilansvarig på inredningsfirman Caravane och har inte precis haft svårt att inreda rummen. Han har hämtat lite av varje ur firmans sortiment och samtidigt blandat med personliga saker och typiska designmöbler från förra seklet.

Hans stil påminner om honom själv: rakt på det väsentliga utan krusiduller. Från hallen kommer man direkt in i det stora öppna rummet på 35 kvadratmeter, som badar i ljus. Här får allt plats. Ett L-format kök med matplats och en stor vardagsrumsdel tar upp två tredjedelar av rummet.

Annons
Platsbyggda lösningar och smart förvaring hemma hos designern Pierre de Gastines i Paris

Den perfekta förvaringslösningen

Bakom en bärande vägg med inbyggda bokhyllor finns sovrummet, som går att stänga av med hjälp av skjutdörrar.

– Jag blev helt tagen av alla inbyggda skåp runt om och ovanför sängen, säger Pierre. Det sparar massor av plats och för en som jag som är tokig i att organisera var det rena skattkistan.

Stilrent badrum i avskalad färgskala hemma hos designern Pierre de Gastines i Paris
Ombonat vardagsrum med dova färger hemma hos designern Pierre de Gastines i Paris
Annons

Bredvid sovrummet finns det superfunktionella badrummet, med stor dusch, handfat och stora bänkar med förvaring, där både dammsugare och tvätt får plats. Var sak på sin plats. Långt från stadens stök har Pierre hittat en egen lugn oas.

Stylist: Laurence Dougier

Översättning: Ida Magntorn

Foto: Frédèric Vasseur

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet:

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons