Stilren arkitektritad villa från 60-talet till salu – kika in

07 sep, 2017 
Tegelmurade väggar, panoramafönster och charmiga mörka takbjälkar. Den här unika 60-talsvillan är något utöver det vanliga – kika in!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I lummiga Saltsjöbaden strax utanför Stockholm finns denna arkitektritad villa från år 1968 som nu är till salu. Villan om 11 rum präglas av sobra färgval, stilren inredning och tidstypiska detaljer i naturmaterial.

På entréplan har villan tegelmurade väggar, takbjälkar i mörkt trä samt en trätrappa som leder till övervåningen och till souterrängplan. De ljusa rummen har genomgående heltäckningsmatta och på såväl entré- och överplan finns en öppen spis i tegel.

Annons
Annons

Hela övervåningen omgärdas av altan och stora fönsterpartier som ger ett generöst ljusinsläpp. Här finns utöver sällskapsrum även matsal, kök, ett master bedroom med badrum samt ytterligare två sovrum med badrum. Badrummet i anslutning till master bedroom är utrustat med såväl dusch som ett fristående badkar. Köket är platsbyggt med luckor i furufaner och en bänkskiva i ljus kalksten.

Annons
Annons
Annons

På villans souterrängplan finns bastu, flertalet förråd och garderober, garage samt carport. Tack vare villans tomt om hela 1201 kvadratmeter är villan skyddad från direkt insyn. Tomten rymmer rikligt med grönska i form av gräsmatta, rabatter och fruktträd. Dessutom finns det en stor terrass med trätrall.

Annons

Boarean uppgår i 256 kvadratmeter med en biarea om 123 kvadratmeter och utgångspriset för villan ligger på 15,45 miljoner kronor.

Annons

Foto: Gustav Svanberg för Ekenstam fastighetsmäklare

Artikeln publicerades först på Residence.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons