Finast på Hemnet just nu – supersnygg söderpärla med stilren inredning

Finast på Hemnet just nu – supersnygg söderpärla med stilren inredning

Trendsäker, välplanerad och riktigt snygg – mitt på Södermalm. Kika in i lägenheten som kännetecknas av skandinavisk minimalism, trendiga detaljer och ljuvligt ljusinsläpp.
18 april, 2017

Intill Nytorget på Södermalm ligger den här trendiga och stilrent inredda lägenheten, som nu säljs av Icons chefredaktör Peter Smirnakos, som bor där med sin familj.

Läs också: Sobert drömhem med designklassiker

Härligt ljusinsläpp, genomtänkta ytor och exklusiva materialval går som en röd tråd genom de 90 kvadratmetrarna som utgör bostaden på Södermannagatan. Eller vad sägs om en generös takhöjd, fiskbensparkett av ek, stora spröjsade fönster och spegeldörrar?

Foto: Nick Neo för Innerstadsspecialisten/mäklare: Charlotta Larsson

Det stora köket består av smakfullt grå snickerier, rostfria vitvaror och en centralt placerad köksö med skiva av Carraramarmor, precis som bänkskivan, som binder ihop helheten.

Få vägghängda skåp och öppna hyllplan framhäver den stilrena kakelväggen och detaljerna i mörkt trä skapar en tidlös känsla.

Även vardagsrummet kännetecknas av den öppna, ljusa känslan och inredningen går i naturnära toner, som gör att detaljerna framhävs och får ta plats.

Den asymmetriskt utformade tavelväggen och den öppna bokhyllan ger sällskapsytan en personlig prägel och de olika trämaterialen skänker värme till inredningen.

Sovrummet är klassiskt och avskalat och går i svart, vitt och gråskala med enstaka färgklickar som piggar upp.

Mer information och fler bilder på bostaden hittar du här.

Läs också: 11 tips för den svala skandinaviska stilen