Artikeln innehåller reklamlänkar

Så skapar du Anna Malmbergs Paris-bohemiska stil

Så skapar du Anna Malmbergs Paris-bohemiska stil

13 januari, 2015

Vår bloggare Anna MalmbergNorthern Delight har flyttat från Paris till Stockholm och nu börjar hemmet falla på plats. Inspireras av hennes fingertoppskänsla och Paris-bohemiska stil i 7 steg!

Foto: Anna Malmberg

hemma-©-Anna-Malmberg-dagbadd inspiration pladar virkade gardiner makrame

1. Istället för soffa har Anna och hennes Joncha en rejäl dagbädd, med massor av filtar, plädar och kuddar! Ett snyggt och mysigt alternativ till bäddsoffa, eftersom den enkelt kan förvandlas till säng när gäster kommer på besök.

Ljusslingor skapar stämning och ramar in. Var inte rädd för att tänka nytt – här har en virkad sjal blivit en vacker gardin.

vardagsrum matsalsbord stora kladnypor ljuslyktor

2. Påfågelstolen i rotting är i ropet igen! Leta på second hand, där det fortfarande finns chans att fynda.

Ett rejält bord är nödvändigt när Anna och Joncha har gäster på besök. Du kan bygga ditt eget av en gammal dörr och benbockar – du hittar snygga hos bland annat Ikea och Hay. Vill du ha vanliga ben har Pretty Pegs (länk till Prettypegs) fina och roliga alternativ!

3. Patina är viktigt för att få till stilen. Vackert slitna tavlor och ramar blir vackra prydnader på väggen – och relativt enkla att fynda second hand. Gamla tavlor säljs ofta för en spottstyver – gillar du inte motivet, ta bort duken och spara ramen. Låt dem stå lutade eller häng upp!

 

4. Bygg vackra stilleben. Gruppera dina favoritsaker – att gå efter färg är ett enkelt sätt att få det snyggt. Bäst blir det om du blandar nya favoriter med gamla souvenirer. Då blir stillebenet en berättelse om dig och ditt liv.

5. Ställ fram saker som du använder ofta. Strunta i att gömma undan skärbrädor och köksgeråd – det blir både vackert och praktiskt att låta dem stå framme. Gruppera enligt stilleben-principen för att skapa ett harmoniskt intryck.

6. Alla hem känns levande med växter och böcker!

7. Ett hem speglar den som bor där, så låt dina intressen ta plats! Dels blir det lättare att utföra dina hobby (oavsett om det är musik, bakning, målning eller yoga), dels gör det hemmet personligare.

Läs mer om Annas hem här!