Artikeln innehåller reklamlänkar

Så skapar du Anna Malmbergs Paris-bohemiska stil

13 jan, 2015 
AvKatarina Matsson
Annons

Vår bloggare Anna MalmbergNorthern Delight har flyttat från Paris till Stockholm och nu börjar hemmet falla på plats. Inspireras av hennes fingertoppskänsla och Paris-bohemiska stil i 7 steg!

hemma-©-Anna-Malmberg-dagbadd inspiration pladar virkade gardiner makrame

1. Istället för soffa har Anna och hennes Joncha en rejäl dagbädd, med massor av filtar, plädar och kuddar! Ett snyggt och mysigt alternativ till bäddsoffa, eftersom den enkelt kan förvandlas till säng när gäster kommer på besök.

Ljusslingor skapar stämning och ramar in. Var inte rädd för att tänka nytt – här har en virkad sjal blivit en vacker gardin.

vardagsrum matsalsbord stora kladnypor ljuslyktor

2. Påfågelstolen i rotting är i ropet igen! Leta på second hand, där det fortfarande finns chans att fynda.

Ett rejält bord är nödvändigt när Anna och Joncha har gäster på besök. Du kan bygga ditt eget av en gammal dörr och benbockar – du hittar snygga hos bland annat Ikea och Hay. Vill du ha vanliga ben har Pretty Pegs (reklamlänk) fina och roliga alternativ!

Annons
hemma-©-Anna-Malmberg-gamla ramar spegel inspiration

3. Patina är viktigt för att få till stilen. Vackert slitna tavlor och ramar blir vackra prydnader på väggen – och relativt enkla att fynda second hand. Gamla tavlor säljs ofta för en spottstyver – gillar du inte motivet, ta bort duken och spara ramen. Låt dem stå lutade eller häng upp!

hemma hos anna malmberg spiselkrans stilleben

 

Annons

4. Bygg vackra stilleben. Gruppera dina favoritsaker – att gå efter färg är ett enkelt sätt att få det snyggt. Bäst blir det om du blandar nya favoriter med gamla souvenirer. Då blir stillebenet en berättelse om dig och ditt liv.

stilleben kok anna malmberg fina skarbrador

5. Ställ fram saker som du använder ofta. Strunta i att gömma undan skärbrädor och köksgeråd – det blir både vackert och praktiskt att låta dem stå framme. Gruppera enligt stilleben-principen för att skapa ett harmoniskt intryck.

gammalt skap kaktusar bocker stilleben

6. Alla hem känns levande med växter och böcker!

Annons
konst musik keyboards piano

7. Ett hem speglar den som bor där, så låt dina intressen ta plats! Dels blir det lättare att utföra dina hobby (oavsett om det är musik, bakning, målning eller yoga), dels gör det hemmet personligare.

Läs mer om Annas hem här!

Annons