Så har Pella Hedeby inrett sitt Attefallshus

Så har Pella Hedebys inrett sitt hus.

Vi har visat några av dem förut – men nu kan vi äntligen publicera alla bilder från vår bloggare Pella Hedebys snygga Attefallshus. Så låt dig inspireras av en compact living-lösning utöver det vanliga!
07 november, 2016

Det 25 kvadratmeter stora Attefalshuset används som kontor och rekvisitaförvaring åt Pella Hedeby som arbetar som stylist och dessutom driver bloggen STILInspiration här på ELLE Decoration. Huset – som även kan fungera som gästhus – är ritat av arkitekten Andreas Backman och inrett med Pellas säkra stil i elegant minimalistisk anda med naturnära färger och materialval.

Se bilderna från huset nedan

Vintage bord från Garbo Interiors och Y-stol från Carl Hansen.

– Attefallshuset och garagebygget planerades redan när vi flyttade in och två personer blev fem varannan vecka i huset. Vi behövde ramförallt mer förvaring och jag saknade ett arbetsrum och avlastningsutrymme för rekvisita. Lösningen blev att uppföra såväl garage som sedan tidigare var inritat på bygglovet och addera ett 25 km stort Attefallshus. Med dessa hus i vinkel framför huset blev en bonus en ombonad gårdskänsla, berättar Pella Hedeby.

Här är huset utifrån.

Hanteringen av bygganmälan, som kräver i stort sett samma underlag som ett bygglov, försenades över sommaren. Så byggstart blev i september när golvplattan gjöts på plats. Därefter murades väggar och tak byggdes, och det var ett slitigt jobb med att spåra och bila in el och vatten i de murade väggarna. Utvändigt kläddes Attefallaren med liggande vit panel för att matcha huset. Även fönstren specialbeställdes för att överensstämma med huvudbostaden på gården.

Sovloftet i huset.

Invändigt putsades väggar och ett badrum murades upp under sovloftet. Planlösningen ritades uteslutande för den funktion vi tänkt oss för huset. Ett stort rum med plats för arbetsbord och ett kök med vatten och lådvis med förvaringsutrymme. Även under sovloftet skapades utrymme för förvaring, såväl i rummet som i hallen. För inredningen fanns en ganska klar moodboard från början.

Golvet är betonggrunden som stålglättades direkt efter gjutning. Foto: Pella Hedeby

Betonggolvet glättades så snart det var gjutet och de putsade väggarna målades med en kalkfärgen Fresco från Pure & Original för ett livfullt uttryck. Val av nyans på väggarna ändrades under resans gång. Ursprungligen var planen helt vita väggar, men då djupet i kalkfärgen skulle gå förlorad då skiftningar ej framträder på så ljusa ytor ändrades detta. Valet föll på nyansen Bone. En varmt beigevit nyans.

Detaljer från huset.

– Första reaktionen var att den blev för varm – men nu känns färgvalet helt rätt! Så fint med den djupare nyansen i kontrast mot de vita snickerierna. Väggarna hade förmodligen känts väldigt kalla och intrycket hårt med en vitare färg på putsen.

Köket är IKEAs Voxtorp med infällda grepplister för ett minimalistiskt uttryck.

Snickerier, fönster, kök och förvaringsskåp är vita. Köket har infällda grepplister för ett minimalistiskt uttryck och högskåpen har försetts med läderhandtag för en mer personlig känsla. Bänksskivan var ett annat val som ändrades. Den planerade betongbänksskivan blev istället en Silestone i färgen Cygnus. Den ultrakompakta blanka kvartsytan kontrasterade fint mot det matta betonggolvet och färgen stämde perfekt ton-i-ton.

Inspirationsbilder och diverse inredningsdetaljer bildar stilleben på bänken.

– Ibland får man göra val för att förenkla processen. Tanken var att gjuta en egen betongskiva, men med alla färdigställande steg som kvarstod i huset kändes det skönt att leja bort vissa bitar. Leveranstiden på skivan var förvånansvärt kort, ynka två veckor från måttagning till att den installerades på plats.

Det lilla badrummet under sovloftet.

Sedan kvarstod badrummet där materialval och detaljer blev definitiva först på sluttampen.

– Jag hade tidigt en känsla för vilket uttryck och vilka material jag önskade använda i huset. Dock blev valet av marmor som en liten överraskning även för mig.

De putsade väggarna är målade med en mörk ton.

Väggarna i badrummet är även de målade med kalkfärg, Pure & Original Marrakech i nyansen Elephant skin som sedan behandlats med två lager vax för att motstå fukten. I duschhörnan föll valet på gigantiska marmorplattor i storlek 80×80. Plattan Calcatta Oro från I Marmi är beställningssortiment hos Centro kakel. Golvet i samma serie är en fiskbensmönstrad mosaik. Valet av det ljusa golvet blev ett lyckokast när det reflekterar ljuset så fint i det övrigt mörka rummet.

Matsalsbordet i huset.

– Sett i backspegeln så såg nog visionen och min moodboard ut ganska precis så här. Jag har fått det uttryck och den inneboende känsla som jag var ute efter, trots eller kanske tack vare några små justeringar på vägen. En pekpinne till mig själv och alla andra som bygger och planerar. Följ känslan!

Styling: Pella Hedeby
Foto: Sara Medina Lind och Pella Hedeby

Läs mer:

7 fina sätt att inreda vid fönstret på sommaren 

13 stilfulla sätt att inreda med gula detaljer

Kreativ balans och röda detaljer i designritat hem i Milano 

Se fler bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan. Och missa inte Pellas inspirerande blogg STILInspiration!