Fixa Katarinas hippa stil där gammalt möter nytt

13 jul, 2015 
AvCassandra Lundgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE Decorations redaktör och bloggare Katarina på Ett rum till vet hur man blandar gammalt och nytt på ett personligt sätt. Hemma hos Katarina på söder i Stockholm är mycket fyndat på loppisar medan andra möbler är nyinköpta!

vardagsrum-tavelvagg-inspiration-manchestersoffa-bord-fredrik-paulsen

Mixa gammalt med nytt! 

– Soffan är en gammal DUX-soffa från 70-talet som vi fick av en kompis som inte längre ville ha den. Det memfis-inspirerade soffbordet kommer ifrån formgivaren Fredrik Paulsen! Det är lite roligt och faktiskt även praktiskt att man kan stapla delarna hur man vill.

vardagsrum-vaxter-fredrik-paulsen-bord-inspiration

Blanda olika årtal i inredningen! 

Annons

– Schäslongen är ett arvegods som vi klätt om. Den är mycket bekvämare än den ser ut och här älskar jag att ligga och läsa. Vi tycker om att blanda olika årtal i inredningen.

shelfie-art-malin-gabriella-nordin-vardagsrum-inspiration-700x933

Satsa på personlig konst! 

– Jag tycker att det är skönt att ha en låg bokhylla där jag kan ändra inredningen efter humör. Jag gillar att flytta runt mina tavlor. Hundtavlorna har vi köpt på en second hand affär och det är Hans Karlsson som gjort dem. Jag blir glad av hans galna hundar.

Annons
vardagsrum-shelfie-elfahylla-konst-tavelvagg

Inred med böcker i fokus! 

– Vi har sjukt mycket böcker, faktiskt för många för vårt eget bäst, haha! Men jag älskar böcker och tycker att de ger liv åt inredningen i övrigt.

matplats-blommor-konst-tavelvagg-var

Låt rustikt möta modernt!

– Bordet är ett gammalt slagbord som målats i olika omgångar och nu är till hälften avlutat. Det är second hand och jag gillar att det har varit med ett tag. Tycker att kontrasten mellan det rustika bordet och de moderna sjuan-stolarna är fin.

För mer inredningsinspiration, kolla in Katarinas blogg Ett rum till! 

Annons