Rosa och rost i perfekt kombination på Manhattan

22 sep, 2017 
AvELLE Decoration
Kirsten Kjær Weis älskar att vara hemma. I lägenheten på Manhattan finner hon ro bland toner av rosa, dansk design och vintagefynd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På 10:e våningen i New Yorks finansdistrikt, med gångavstånd till både Wall Street och Frihetsgudinnan, bor grundaren av det ekologiska sminkföretaget Kirsten Kjær Weis. Här känns inredningen självklar, men är enligt Kirsten själv ett resultat av en vacker byggnad och en mix av saker hon tycker om.

Inredning i lägenhet

– Jag har inte försökt att skapa en speciell inredningsstil, stämningen är viktig för mig och för den person jag är. Det finns så mycket själ och känsla i en historisk byggnad som denna. Ljus, mönster, färger och texturer gör hela skillnaden för mig. Jag har inrett med saker och färger jag gillar och trivs att ha runt mig, säger Kirsten.

Annons
Mysigt vardagsrum med gammalt trägolv

För Kirsten var det kärlek vid första ögonkastet när hon klev in i lägenheten första gången. Lägenheten hade potential med gamla vackra golv och ljusinsläpp från femton stora fönster men krävde eftertanke med den långsmala, korridorliknande planlösningen. För att skapa en mer öppen känsla i lägenheten har väggar rivits, men Kirsten har fortfarande bevarat många för att skapa små oaser för arbete och privatliv.

Manhattan

– Jag ser mitt hem som en kreativ bas där jag kan uttrycka mig. Mitt hem och mitt företag går hand i hand. Jag älskar saker med patina som fått en historia genom användning och återanvändning, säger Kirsten.

Annons
Konstverk i takvåning på manhattan

Det syns inte minst i inredningen. Kirsten inreder med vintagefynd, främst franska och amerikanska, helst i trä med vacker patina och kombinerar det med klassisk dansk design. Vackert och hållbart. Inspirationen kommer genom hennes arbete med färger och former och hon kan ägna en hel dag åt att strosa i New Yorks gamla textilområden.

Mysigt inrett sovrum, orangea gardiner

– Där finns det alltid något för hemmet eller som inspiration för mitt företag. Det tillsammans med mitt intresse för konst, mode, design och natur är en härlig mix här hemma.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Av: Pernille Vest

Text: Maja Hahne Regild

Foto: Birgitta Wolfgang

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons