Renoveringsobjektet förvandlades till en grön oas

14 aug, 2017 
AvELLE Decoration
Bland skisser, fotografier och vackra ting har fotografen Mark Borthwick och modestylisten Maria Cornejo skapat sitt drömhem. I ett klassiskt brownstonehus har de inrett personligt med kreativitet och ljus i fokus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Text: Mark C O’Flaherty
Foto: Living Inside

Det var lugnet i Brooklyn och drömmen att tillsammans få skapa sitt drömhus som lockade Mark och Maria att lämna livliga Manhattan för 17 år sedan. Med sina nu uppväxta barn Joey, 15, och Bibi, 21, har de format en kreativ oas för hela familjen.

– Vi ville ha lugn och ro och ge våra barn möjligheten att växa upp i ett familjärt grannskap, där de kunde gå ut på gatan, bygga ett stånd och sälja lemonad, säger Maria.

För både Mark och Maria är hemmet en inspirationskälla och tillflyktsort. I familjens vardagsrum och trädgård fotograferar Mark kampanjer i sitt arbete för varumärken som Margiela och Missoni, och Maria lämnar sin studio en gång i veckan för att i stället skissa på ny design i parets kök.

Annons

– I det här huset har vi verkligen landat och funnit ro. Här får vi utlopp för vår kreativitet, säger Maria.

Huset karakteriseras av stora, vackra fönster som vetter mot den grönskande trädgården, och av ljusinsläppet som flödar vackert genom hemmet. När Mark och Maria köpte huset var det i stort behov av renovering och de såg möjligheten att skapa det drömhem de så länge längtat efter.

– När vi hittade det här huset fanns det inget kvar att rädda. Vi ville skapa ett hem som släppte in ljus och inte isolerade utrymmen eller skapade hörn, säger Mark.

Annons

Med hjälp av en arkitekt renoverade de huset med varsam hand.

– Vi sa till arkitekten att vi ville ha ett öppet, välkomnande hem med mycket ljus, men inte för modernt och opersonligt, säger Maria.

Resultatet blev en kreativ oas med plats för hela familjen och deras intressen. Hemmet är en mix av galleri, vita väggar, öppen planlösning, bohemisk inredning och kulturella fynd från olika marknader och resor. Här finns allt från instrument, fårskinn och poesi till polaroidfoton och barnens konstprojekt.

Annons

– Sist vi var iväg på resa släpade vi hem en hel resväska full av stenar. Jag har också tagit med drivved hem som jag ska göra någonting med, säger Mark.

Förutom att vara fotograf, poet, sångare och låtskrivare har han samarbetat med det tyska möbelföretaget E15 i flertalet designprojekt. Nu, när även äldsta dottern Bibi fotograferar sina egna verk och samarbetar med bland andra Yoko Ono och Pharrell Williams, finns det väldigt få kreativa områden som familjen Cornejo/Borthwick inte täcker.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons