Renoveringsobjektet förvandlades till en grön oas

Renoveringsobjektet förvandlades till en grön oas

Bland skisser, fotografier och vackra ting har fotografen Mark Borthwick och modestylisten Maria Cornejo skapat sitt drömhem. I ett klassiskt brownstonehus har de inrett personligt med kreativitet och ljus i fokus.
14 augusti, 2017

Text: Mark C O’Flaherty
Foto: Living Inside

Det var lugnet i Brooklyn och drömmen att tillsammans få skapa sitt drömhus som lockade Mark och Maria att lämna livliga Manhattan för 17 år sedan. Med sina nu uppväxta barn Joey, 15, och Bibi, 21, har de format en kreativ oas för hela familjen.

– Vi ville ha lugn och ro och ge våra barn möjligheten att växa upp i ett familjärt grannskap, där de kunde gå ut på gatan, bygga ett stånd och sälja lemonad, säger Maria.

För både Mark och Maria är hemmet en inspirationskälla och tillflyktsort. I familjens vardagsrum och trädgård fotograferar Mark kampanjer i sitt arbete för varumärken som Margiela och Missoni, och Maria lämnar sin studio en gång i veckan för att i stället skissa på ny design i parets kök.

– I det här huset har vi verkligen landat och funnit ro. Här får vi utlopp för vår kreativitet, säger Maria.

Huset karakteriseras av stora, vackra fönster som vetter mot den grönskande trädgården, och av ljusinsläppet som flödar vackert genom hemmet. När Mark och Maria köpte huset var det i stort behov av renovering och de såg möjligheten att skapa det drömhem de så länge längtat efter.

– När vi hittade det här huset fanns det inget kvar att rädda. Vi ville skapa ett hem som släppte in ljus och inte isolerade utrymmen eller skapade hörn, säger Mark.

Med hjälp av en arkitekt renoverade de huset med varsam hand.

– Vi sa till arkitekten att vi ville ha ett öppet, välkomnande hem med mycket ljus, men inte för modernt och opersonligt, säger Maria.

Resultatet blev en kreativ oas med plats för hela familjen och deras intressen. Hemmet är en mix av galleri, vita väggar, öppen planlösning, bohemisk inredning och kulturella fynd från olika marknader och resor. Här finns allt från instrument, fårskinn och poesi till polaroidfoton och barnens konstprojekt.

– Sist vi var iväg på resa släpade vi hem en hel resväska full av stenar. Jag har också tagit med drivved hem som jag ska göra någonting med, säger Mark.

Förutom att vara fotograf, poet, sångare och låtskrivare har han samarbetat med det tyska möbelföretaget E15 i flertalet designprojekt. Nu, när även äldsta dottern Bibi fotograferar sina egna verk och samarbetar med bland andra Yoko Ono och Pharrell Williams, finns det väldigt få kreativa områden som familjen Cornejo/Borthwick inte täcker.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

En trappa ner, som en förlängning av trädgården, råder total djungelfeber. Två vintagestolar från Thailand, inhandlade i en antikaffär i New York, har sällskap av två klassiska fåtöljer 
i modell CH25, design Hans J Wegner, från Carl Hansen & Søn.

Entréplanet fungerar både
som en plats för avkoppling för familjen och som
studio för Mark. Fåtöljen och puffen är täckta med vintagetextil. Pall Butterfly, design Sori Yanagi, från Vitra. Längs väggen i vardagsrummet
finns Marks konst. Endast ett
fåtal verk är upphängda, då
han inte tycker om att ha sin
konst på väggarna. 

Kreationen på väggen är gjord av fjädrar och fyndades
på en lokal marknad i Paris. Pallarna i plywood runt matbordet, täckta av fårskinn, gjordes rsprungligen för Marks och Marias
barn Bibi och Joey när de var små.

Köksinredning utan överskåp
förstärker hemmets luftiga känsla.

När familjen renoverade huset ville de inte ha ett alltför modernt hem. De låter sina intressen vara en del av inredningen för att skapa ett personligt hem.