Personligt och stämningsfullt hemma hos Caroline Winberg

Hemma hos Caroline Winberg

Vänner, familj och ett bra skolsystem lockade modellen Caroline Winberg tillbaka till Sverige. Nu bor hon i Vasastan med sonen Casper. Kika in i hennes fantastiska hem.
04 mars, 2020

VIDEO: TRENDIGA INREDNINGSTIPS FRÅN CAROLINE WINBERGS HEM

7 inredningstips från Caroline Winbergs hem
Slå på ljud

 

Ett mysigt hem med plats för många vänner och för att umgås var det viktigaste för Caroline Winberg när hon efter över tio år utomlands nyligen flyttade tillbaka till Sverige tillsammans med sonen Casper.

– Jag bodde i New York i 12 år i en väldigt modern lägenhet och där hade jag en stil. I London bodde jag i ett hus med fyra våningar med en annan stil. Så inredningarna förut har varit annorlunda jämfört med hur vi har det nu. Det viktigaste här är att alla känner sig som hemma. Det ska kännas mysigt och inte stelt.

Modell och programledare i snart 20 år

Caroline har jobbat som modell och programledare i snart 20 år. Nu är hon en av världens mest anlitade modeller och reser jorden runt på jobb. Vilket också var orsaken till att hon flyttade tillbaka till Sverige.

– I London börjar man skolan vid 4 år, vilket betyder att Casper inte skulle kunna resa med mig på jobb. I Sverige har vi familj och vänner och ett mycket bättre skolsystem, så vi bestämde oss för att flytta hem igen.

Sökte sig till Vasastan i Stockholm

Vilket de också gjorde för lite mer än ett år sedan.

– Jag och Caspers pappa hade separerat ett år tidigare och jag trivdes inte riktigt själv i mitt stora hus i Fulham. London är så stort så det är svårt att umgås med kompisar på vardagskvällar med jobb och barn, så det kändes lite ensamt där.

Helst av allt ville Caroline till Vasastan i Stockholm och hon tittade på många lägenheter innan hon hittade denna, men då så slog hon till direkt.

– Vi har utsikt ut över Tegnérlunden, vilket jag älskar. Att kolla ut och se natur mitt i stan.

Sekelskifteslägenheten var nyrenoverad när hon flyttade in, så det enda Caroline gjorde var att måla om, platsbygga hallen och att sätta upp bokhyllor.

– Nu ska jag bara bygga om bastun så att den blir infraröd, sen är jag helt klar!

Caroline tog hjälp av inredaren Ann-Christine Axelsson.

– Hon har verkligen sett till att jag har fått mitt hem precis som jag vill ha det – själv skulle det att ha varit svårt att hitta rätt med färgval, platsbyggda hyllor och hallen.

”Det svåraste med inredning är nog att bli klar”

– Det blev en helt annan färgskala än jag själv hade valt, men jag är stolt över helheten – att jag som ensamstående mamma kunnat ge min son ett mysigt hem där han kan leka med alla sina kompisar. Jag hoppas att vårt hem förmedlar att alla är välkomna.

Inspirationen hämtar hon från sina många resor och de set designers hon jobbar med – ofta världens bästa.

– Men det svåraste med inredning är nog att bli klar, man vill alltid gå vidare och ändra på saker, men det är viktigt att man låter det ta tid så att det blir mer hållbart.

Eftersom Caroline reser mycket är det viktigt att ha ett hem där hon verkligen kan slappna av. Hemma ligger fokus på att vara en bra mamma, träna och återhämta sig, gärna genom att läsa.

– Min favoritsak är min Ipad. Jag läser väldigt mycket, eftersom jag inte kan somna annars, och eftersom min son sover i mitt rum nästan jämt läser jag mest på min Ipad för att inte störa.

I hemmet samsas nytt och begagnat och dyrare möbler mixas med enkla och personliga detaljer.

– När jag är ute och reser så älskar jag att hitta små lokala butiker med saker man inte kan hitta någon annanstans.

Foto: Jonas Ingerstedt
Styling: Sasa Antic
Text: Agnès Rosa Beckman

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här!

Hallen med inredning som Caroline låtit platsbygga. Taklampa Big Bang, Foscarini. Matta, Hilma af Klint The temples series, CF HILL. Spegel, Pill, Betonggruvan.

Caroline i köket. ”Jag har mycket foton och konst från 
människor jag tycker om”, säger hon. Små bilder, 
Carolines privata. Den stora Rolling Stones-bilden av 
Mick Rock är köpt på ett galleri i New York.

Köket med bord från NK Inredning. 
Stolar, Y-stolen av Hans J Wegner, NK Inredning. Lampa, Satellite, Gubi. Ljuslyktor, Skogsberg & Smart.

”Tavlan i vardagsrummet har 
min bästa kompis Steve i New York målat”, säger Caroline. Taklampan, Dusty Deco. Dagbädd, Svenskt Tenn. Krukor och växter, Christoffers Blommor. Fåtöljer, Vitra/Ekerö möbler.

Vas och Blomma, 
Christoffers Blommor. 
Foto av Caroline och Casper, Tobias Lundkvist för ELLE.

I kökets mysdel äter Caroline frukost varje dag. 
Omklädda fåtöljer ,Tellus av Folke Jansson, Nordlings Antik. 
Gardiner, Designers Guild och JAB. Stjärna, Artilleriet. Krukor och växter, Christoffers Blommor. Zebramatta, Zara. Marmorbord, 
194 9 av Piero Lissoni i carraramarmor, Cassina. Porslinsburk, Fornasetti. 
Kudde, Himla. Taklampa, Växjö Elektriska.

Väggfärgen i sovrummet är Emulsion Fg 236 från Farrow and Ball. Sänggavel och sänglampa, Ellos. Sängbord, Mio.

Soffa, NK Inredning. Kuddar, Chhatwall & Jonsson, Dusty Rose och H&M Home. Gardiner, Designers Guild och JAB. Matta, Layered. Soffbord, B&B Italia. Golvlampa, Arco, Flos. Fåtöljer, Vitra/Ekerö Möbler. Målning Månkväll av Astrid Sylwan. Vintagefåtöljen är omklädd i sammet från Mulberry. Stjärna, Artilleriet. Lampa i fönstret, Kartell.

Sovrumsväggarna
 pryds med foton av Tobias Lundqvist och Andreas Kock. 
Gardiner, Designers Guild. Sänggavel, sängkappa och sänglampor, Ellos.

LÄS MER:

Personligt och kreativt hemma hos Ursula Wångander

Stilsäker minimalism hos modedesignern i Stockholm

Kreativt och personligt hemma hos H&M Home-designern