Personlig mix med alla rätt i Köpenhamn

12 mar, 2018 
AvELLE Decoration
Med konst i främsta rummet har konstnären Kasper Eistrup och Marianne Mosbæk skapat ett stilsäkert hem som fyller alla sinnen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kasper Eistrups och Marianne Mosbæks hem kan liknas vid ett enda stort konstverk. Det som började som ett tomt, vitt ark har genom minutiösa inredningsval och detaljer växt fram till ett hem med alla rätt.

– Lägenheten är en dröm som tagit fysisk form, säger Marianne Mosbæk.

Tavelvägg kreativt placerad runt en dörr

I ett lugnt hörn av stadsdelen Frederiksberg i Köpenhamn bor konstnären Kasper Eistrup och Marianne Mosbæk tillsammans med sina barn Elvin, 2 år, och Helmut, 11 månader.

Med hjälp av skickliga hantverkare har lägenheten renoverats med varsam hand för att passa familjens alla behov.

Annons

– Det är ett hem fullt av detaljer, som vi tycker gör livet enklare att leva.

Matplats med matbord i mörkt trä och tillhörande stolar med böjd rygg
Vy in mot vardagsrummet

Alla krokar, hörn, golv, väggar och små detaljer har förvandlats till något helt fantastiskt. 100 nya eluttag har adderats, trösklar har tagits bort och i princip alla hemmets funktionella delar har platsbyggts. Här har en finsnickare lagt sin hand vid allt från en kryddhylla till en knivhållare i bänkskivan och platsbyggda bänkar med olika funktioner.

Annons

– Vi är visst det man kan kalla för ”compartment freaks”. Det ger oss ro i själen att veta att allt har sin plats.

konstnären Kasper Eistrup och Marianne Mosbæk
Detaljbild på skiss

Och visst är det så: ett hem lika självklart som vackert. Även när det kommer till möbler och inredningsdetaljer finns en tydlig tanke, för att inte glömma hemmets huvudnummer: konsten.

Annons

– Det måste vara funktionellt, bekvämt och vackert. Det kan inte vara antingen eller. Konsten har en stor och viktig plats i vårt hem. Vi är nöjda med att vi är överens när det kommer till vilken konst vi vill fylla vårt hem med och var den ska placeras.

Platsbyggd bokhylla runt en dörr
Piano och platsbyggd bänk vid fönstret

Om lägenheten är detaljrik i all sin enkelhet är Kaspers studio raka motsatsen, men med den gemensamma nämnaren att konsten agerar huvudnumret även här.

Annons

– Konsten är den perfekta illusionen av hur världen skulle kunna se ut. Jag älskar att leva i den och omge mig med den, säger Kasper Eistrup.

Gungstol och soffa i vardagsrummet

I Kaspers studio fyller verk, som mäter 4,5×2,5 meter, hela rummet. Det är påtagligt och vackert och är resultatet av ett pågående konstprojekt till Köpenhamns nya arkitektoniska skatt: Axel Towers.

– Jag visste att jag skulle arbeta stort för att påverka betraktaren i rummet. Det var en av tre begränsningar jag gav mig själv. Den andra var att endast måla i olja och den tredje att endast måla människor jag skulle trivas att vara i samma rum som.

Annons
Helkaklat badrum

Valet föll på Lars Von Trier, Mø, Lene Tranberg och Claus Meyer och resulterade i verken The Spider och The Bull.

– Jag är stolt över resultatet och skulle göra det igen om jag fick chansen.

Hemma i lägenheten är familjens konst i ständig förändring. Kasper och Marianne flyttar ofta runt konsten för att ge den och rummet ett nytt uttryck. Men framför allt uppskattar de dagligen sitt hem.

Köket med mörka träluckor i kontrast till vitt kakel som löper upp på väggarna

– Vi valde den här lägenheten av flera skäl. Vi uppskattar att den ligger på en lugn återvändsgata i ett område vi älskar, vi älskar varje kvadratmeter och att lägenheten ligger i söderläge med utsikt över gamla kastanjeträd.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Av: Camilla Tange Peylecke Foto: Peter Kragballe

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons