Nordiskt bohemiskt hos grundarna av Tine K Home

24 okt, 2017 
Tine Kjeldsen och Jacob Fossum är paret bakom företaget Tine K Home. Hemmet i danska Rynkeby visar precis vad deras inredningsstil handlar om.
Annons
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriterBrand logo
5 inredningstrender 2021 – enligt våra danska favoriter
Jordnära färgpaletter, nytänkande silhuetter och statementbelysning. Spana in hur våren och sommaren 2021 ser ut enligt våra danska inredningsfavoriter som Hay, Ferm Living och Menu.
gammeldags port
Vit trappa, bänk i hall med randiga dynor
Fransk ballkong

På danska Fyn bor Tine Kjeldsen, Jacob Fossum och deras barn Tilde, Klara och Konrad. Tine och Jacob har tillsammans skapat Tine K Home, inredningsföretaget vars produkter säljs över hela världen, och hemmet i Rynkeby är själva hjärtat i allt det som Tine K står för: ett slags bohemisk elegans inspirerad av resor och naturen.

Annons

– Jacob och jag har skapat varumärket från grunden och det bygger till hundra procent på vår egen kraft och energi. Det är en livsstil och en naturlig del av hela familjens vardag med allt vad det innebär av resor, mässor och fotograferingar, berättar Tine.

Glasdörrar med spröjs. Takbjälkar

När man kliver över tröskeln till huset möts man omedelbart av hemtrevnaden och det vackra ljusspelet i rummen. Det är avslappnat och trevligt, vackert och inspirerande – en stil man skulle kunna kalla ”nordiskt bohemisk”.

Annons
Grå sänggavel, sovrum

– Vårt hem är platsen där hela familjen ska finna ro i vardagen. Redan när jag svänger in på uppfarten känner jag hur skönt det är att vara hemma, säger Tine.

Vitlaserat trägolv, lantlig inredning

Tine och Jacob föll för husets symmetri och klassiska stil när de kom hit första gången. En annan fördel var att huset var i stort behov av renovering, vilket gjorde att de kunde sätta sin egen prägel på det. Att det dessutom hade en stor tomt med en vacker rödbok på gårdsplanen gjorde sitt till – det faktum att det låg på Fyn var egentligen mer en tillfällighet.

Annons
Små speglar på vägg i olika form

Köket och matsalen är de viktigaste rummen i huset och platsen där familjen samlas, lagar mat och pratar om hur dagen har varit. Men hur de använder huset varierar under året. På vintern är det vardagsrummet med den sköna sammetssoffan och den öppna spisen som lockar. På våren är det glasverandan, där ljuset strömmar in genom de stora fönstren.

Pallar i trä, second hand. smalt bord i trä

– Jag uppskattar blommor och gröna växter i inredningen eftersom de skapar en naturlig balans, säger Tine.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons