Hemma hos inredningsarkitekten Nancy Geernaert i Paris

04 mar, 2020 
AvELLE Decoration
Inredningsarkitektens lägenhet i Paris
Knepig planlösning i 70-talshus gör ingen glad. Men, med rätt attribut att framhäva kan även en sjuttiotalist utan charm bli en åtråvärd fullträff. Och det hjälper såklart om där finns utsikt över Paris takåsar...
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inredningsarkitekten Nancy Geernaert använder gärna alla sinnen i sina projekt. Det kan behövas, särskilt när uppdraget går ut på att blåsa nytt liv i en totalt avdomnad miljö som tappat sin historiska förankring och uppfattning om tid och rum.

Vardagsrum i Paris hos Nancy Geernaert
Matplats i Paris hos Nancy Geernaert

Tillsammans med sin kollega, Juliana Franklin, har Nancy Geernaert utformat den här lägenheten om 33 kvadratmeter, vars största attribut är dess terrass med panoramautsikt över Paris zinkklädda tak. Belägen i ett högst ordinärt hyreshus från 1970-talet var den lilla lyan tidigare tämligen oattraktiv.

Annons

Visionen att ”sudda ut gränsen mellan ute och inne”

Visionen inför dess förvandling var att förstärka närvaron av den stora terrassen och i största möjliga mån sudda ut gränsen mellan ute och inne. Någonstans inom de båda kreatörerna fanns idén om en vinterträdgård och dit skulle de nå genom att använda sig av ärliga, råa material, varma och naturliga färger och rikligt med levande växter.

– Jag ville skapa en plats med charm som samtidigt är i takt med tiden. Miljön skulle kännas självklar men ändå vara lite mjuk i kanterna, förklarar Nancy Geernaert.

Badrum i Paris hos Nancy Geernaert
Kök i Paris hos Nancy Geernaert
Annons

För att skapa enhetlighet lades ett svart parkettgolv i bränd ek i hela lägenheten, även i badrummet. Svärtan förstärktes av ett svart kök från Kvik, svartmålade element och en del möbler i samma färg. De mörka inslagen ger en känsla av utställningsyta och utgör en kontrast till den mjuka grönskan utanför och ljuset som flödar in genom fönstren.

Sovrum i Paris hos Nancy Geernaert

Genom entrén stiger besökare rakt in i denna distinkta miljö med kök i ena änden och sovrum i den andra. Ljuset från fönstren träffar en rakt i ansiktet när ytterdörren öppnas och rummets svarta inslag, som köket i hörnet, framstår som trygga, väl förankrade klippor i ett ljust hav.

Annons
Uteplats i Paris hos Nancy Geernaert

Investerar med kärlek

Vinträdgårdskänslan finns där hela tiden tack vare de stora fönstren och den lummiga terrassen utanför. Rotting, terrakottaklinker, linnetyger och broderade kuddar mjukar upp den hårda, basen i svart och vitt med mässingsblänk och armaturer i industristil.

Med flamländskt ursprung och ett hjärta som bultar för Paris, kombinerar Nancy Geernaert gärna influenser från olika håll i sina projekt.

– Jag har växt upp i Flandern i en familj full av entreprenörer och arkitekter. Att investera i ens plats på jorden, ens hem, det är nära på religion där jag kommer ifrån och inte något man kan avstå från att göra. Jag brukar kalla den inställningen för “det flamländska kynnet”, ler Nancy Geernaert.

Se alla bilder och lös allt om inredningen i bildspelet!

Foto: Nicolas Mathéus
Stylist: Laurence Dougier
Översättning: Sophia Genitz

LÄS MER:

Gammalt möter nytt i trendsäkert hem i Köpenhamn

Japanska influenser och skandinavisk minimalism

7 trendiga sätt att inreda med växter

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons