Naturnära drömoas med trä i fokus

29 jul, 2020 
AvELLE Decoration
Magiskt naturnära trähus på Själland
Möbler i trä, lampor av papper och keramikvaser tillsammans med massor av ljus och smarta lösningar ger lugn både ute och inne i Nannas sommarhus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020Brand logo
Inspireras av de viktigaste inredningstrenderna 2020

 

En armé av gräshoppor underhåller med sin knarriga symfoni. Finns det något somrigare ljud? Luften är het och havet, som ligger en bit bort, skänker svalka och bjuder på doft av tång och saltstänkta klippor.

Bakom träden som växer tätt in på stugknuten ligger Nanna Alsbjergs och hennes familjs sommarhus, klätt i mörka brädor och med en imponerande murstock mitt i huset.

Grönmålade dörrar i trähuset på Själland
Inredningsdetaljer i trä i trähuset på Själland

Naturmaterial i fokus

Inuti sommarhemmet har väggarnas brädor målats vita och det bjuds på inredning i naturliga material som sten, trä och textilier i bomull.

Annons

Nanna och hennes man köpte huset med den vilda naturtomten 2012, de har renoverat det löpande alltsedan dess. Eftersom de köpte ett dödsbo, fanns precis allt kvar i huset. Det krävdes ett visst sorterande.

Inredningsdetaljer i trähuset på Själland
Naturnära matplats i trähuset på Själland

– De förra ägarna hade otroligt många saker, vi övertog det mesta. Vi sparade mycket fin brukskeramik, men vi fick också köra lass efter lass till återvinningen.

Annons

”Inredningen är inte klar, det är mer som en pågående process”

Bara några månader efter att de tog över sommarhuset i Odsherred på Själlands nordvästra del föddes sonen August, så projektet sattes på paus ett tag. Så här i efterhand skattar sig Nanna lycklig att det blev så, då fick de verkligen tid att tänka efter hur det ville ha det och drog inte igång en massa saker samtidigt som de först hade tänkt göra.

Detaljer i trähuset på Själland
Öppen spis i trähuset på Själland

Men en del har de förstås gjort under de här åtta åren. Målat om hela huset invändigt, renoverat den öppna spisen, öppnat upp mellan kök och vardagsrum och gjort om två små sovkabysser till ett större sovrum.

Annons

– Inredningen är inte klar, det är mer som en pågående process. Vi lägger till och drar ifrån och känner efter. Men vi har många planer framåt för huset. Gärna några terrasser till och kanske ett gästhus?

Naturnära uteplats i trähuset på Själland

De njuter för fullt hela sommaren av sitt lilla hus vid havet. Och allra helst på terrassen, där de äter och hänger kvar under taket även när det regnar.

Naturnära kök i trähuset på Själland
Ljust vardagsrum i trähuset på Själland
Annons

– Jag älskar verkligen tillvaron här. Tiden går långsammare och jag får tid att se, känna och uppskatta alla små ting som verkligen betyder något i livet, säger Nanna.

Foto & text: Nicoline Olsen
Styling: Hanne Vind

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet!

LÄS MER:

Kika in i Elsa Billgrens underbara hus på Gotland

Kika in i det magiska drömhuset mitt i skogen

Vacker skärgårdsidyll med naturen i fokus

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons