Max von Sydows Gotlandsgård till salu – poolområdet är helt magiskt

Max von Sydows Gotlandsgård till salu – poolområdet är helt magiskt

Max von Sydows gård på Gotland med tillhörande flyglar, lada och magasin är till salu. Utöver en topprenoverad insida med vackra originaldetaljer tillkommer dessutom en stor trädgårdstomt – och ett alldeles underbart poolområde.
02 februari, 2017

Den idylliska Gotlandsgården som tidigare ägdes av Max von Sydow  är något alldeles extra.

Läs också: Stenhus med inredd kvarn – 5 minuter utanför city

Gården ligger i Fole och på den natursköna tomten huserar ett kalkstenshus på två plan, samt två inredda flyglar. På gräset finns också en stor lada – även den i kalksten – och ett rött trämagasin.

Men det som verkligen utmärker gården på Gotland gömmer sig i den gamla ruinen. Omgärdad av slingerväxtklädda kalkstensväggar finns ett helt magiskt spaområde med anlagd pool och trädäck.

Gården stod klar redan i början av 1900-talet, men under en period var den näst intill förfallen. I slutet av 70-talet tog skådespelaren och filmregissören Max von Sydow och hans familj dock tog över som ägare och började rusta.

Den herrgårdsaktiga byggnaden och fastigheterna totalrenoverades, men von Sydow såg till att behålla de tidstypiska detaljerna, så som de vackra kakelugnarna, breda golvtiljorna och spegeldörrarna.

– Allt är renoverat i gammal stil, det är verkligen speciellt. Alla detaljer är antikmålade, vilket känns väldigt genuint och fint, säger Bernt Björkqvist, ansvarig mäklare på Svensk fastighetsförmedling.

Läs också: Anrik borggård med paradvåning mitt på torget – för under 4 miljoner

Till byggnaderna tillkommer även en stor och välskött trädgårdstomt på sammanlagt 17 963 kvadratmeter. Utgångspriset är 9 950 000 kronor.

Läs också: Stationshus med helt underbara fönster

Mer information om fastigheten hittar du här.

Foto: Mats Hemlin för Svensk fastighetsförmedling

Läs också: Nu kan du bo i en gammal brandstation!