Magisk och stilren oas i hjärtat av Paris

07 nov, 2019 
AvELLE Decoration
hemma hos lauder i paris
Aerin Lauder har farmor Estée att tacka för att hon idag känner sig som hemma i Paris.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Aerin Lauder bland festklänningar i Paris

Första gången Aerin Lauder besökte Paris var som femåring tillsammans med farmor, amerikanska kosmetiklegenden Estée Lauder. Året var 1975.

– Vi bodde på hotellet Plaza Athénée, gick på restaurang Relais och åt den mest fantastiska grillade kyckling med pommes frites, berättar Aerin Lauder där hon sitter i soffan i familjens övernattningslägenhet.

Aerin Lauder i sin lägenhet i Paris

– Jag blev omedelbart helt betagen av Paris och helt uppfylld av allt det vackra här.

Annons

Så känner hon fortfarande då hon besöker staden. Men numera behövs ingen suite på Plaza Athénée. Tidigt 90-tal köpte Aerins föräldrar, Ronald och Jo Carole Lauder lägenheten med tre sovrum som blivit kvar i familjen.

– De förälskade sig i utsikten mot Eiffeltornet, vyerna över den dekorerade domen på Les Invalides, solnedgångarna och läget mitt i staden.

Vardagsrum med trägolv, växter och färgglada detaljer i Paris

Till renoveringen anlitades Antoine Stinco, arkitekten som då nyligen omarbetat konstgalleriet Jeu de Paume i Tuilerierna. Stinco suddade bort allt gammalt, klassiskt och franskt i lägenheten och fyllde den med inredning gjord av platanträ.

Annons

– All platsbyggd träinredning gör att det känns som om du är ombord en båt. Det är lugnt och rofyllt.

Arbetsplats i trä och förvaring i Paris

Den minimalistiska basen fungerar som en perfekt grund för familjens samling av modernistiska skatter som soffan av Jean Royère, George Jouves keramik, ovanliga möbler av Jean Prouvé och Yves Kleins skulptur Victory of Samothrace som tronar på Carlo Mollinos glasbord.

Sedan Aerin Lauders far Ronald pensionerat sig på halvtid spenderar han och hustrun Jo Carole allt mer tid i Paris. Farmor Estées minne lever också kvar här och Aerin har henne att tacka för många minnesvärda upplevelser.

Annons
Sovrum helt i trä i Paris

– Under många, många, många år besökte jag Chanels och Givenchys visningar tillsammans med henne. Farmor älskade också att besöka butiker och varuhus – vi gick genom skönhetsavdelningarna för att kolla hur hennes produkter sålde.

Idag gör Aerin likadant då hon spejar på sina egna produkter. Sedan hon grundade sitt företag Aerin 2012 har hon bland annat lanserat 22 dofter som numera säljs i Paris. Det ger henne anledning att ofta besöka staden.

Matplats i trä med utsikt mot Eiffeltornet i Paris

– Jag älskar att bara gå längs gatorna och se hur folk är klädda. Och så finns här museerna, inredningsbutikerna Talmaris och Casa Lopez och blomsterhandlarna… Jag känner mig konstant inspirerad när jag är i Paris!

Av: Dana Thomas/Cynthia Frank

Översättning: Sophia Genitz

Foto: Pascal Chevallier

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här!

LÄS MER:

Personlig drömoas hos designern i Paris

Experimentellt, funktionellt och estetiskt i Paris

Hänförande pastelldröm i hjärtat av Paris

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons