Ljust och fräscht i gamla mjölkbutiken

15 jun, 2016 
AvSara Ångström Burling
Emma och Steven skyr inga medel när det gäller att förverkliga sina inredningsvisioner. Där andra såg en nedgången lokal som luktade läggningsvätska fann de sitt drömhem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När familjen Parkinson letade efter ett nytt hem var ledordet ”ovanligt”. Inte helt lätt i ett land där de flesta boenden, hur fina de än må vara, oftast lever upp till standardmallen över hur just ett sådant boende ska vara – vare sig det handlar om sekelskiftesvåningar, funkislägenheter, nybyggda radhus eller små röda stugor på landet.

Av Emma Persson Lagerberg
Foto Petra Bindel

kok_kitchen_matplats_diningroom_Foto_Petra_Bindel

Men när Emma och Steven Parkinson gick förbi den gamla mjölkbutiken och frisersalongen i Rörsjöstaden i Malmö, och insåg att den var till salu, förstod de att de hittat vad de letat efter.

Annons
tavelvagg_soffa_Foto_Petra_Bindel

– Vi ville ha någonting som hade en riktig historia men som vi verkligen kunde göra till vårt eget. Och de stora fönstren och möjligheten att ha köket i en annan nivå kändes så himla attraktivt. Vi bodde dessutom redan i samma fastighet och älskade den fantastiska gården och våra grannar, men behövde någonting större, berättar Emma.

vardagsrum_livingroom_tavelvagg_Foto_Petra_Bindel

Sagt och gjort. Emma, Steven och dottern Poppy tog sitt pick och pack och flyttade tvärs över gården. Och satte igång en renovering med stort R.

Annons

– Det tog typ en månad bara att pilla ner tapeterna i alla rum! Vi kan fortfarande komma ihåg lukten av frisörvätskor i köket, säger Emma.

– Men den största förändringen var att slå ihop den gamla mjölkbutiken med den 70 kvadratmeter stora lägenheten bakom. Det är en härlig känsla att man kan se hela vägen från ytter- dörren in i sovrummet, med sex stora fönster på rad!

barnrum_childrens_room_sang_bed_ELE_Decoration_Foto_Petra_Bindel

Det gamla köket in mot gården gjordes om till Poppys rum och butikslokalen fick bli nytt kök med plats för stort matbord och fina sittytor i de djupa fönsternischerna.

Annons
badrum_bathroom_elle_decoration_Foto_Petra_Bindel

– En av de mest spännande upptäckterna under renoveringen var när vi fick fram alla originaldetaljer från 20-talet, som träpanelerna som dolts under masonit på 50-talet. Fast allra bäst var när vi upptäckte originalkaklet i butikslokalen, det var gömt under träpanel från 70-talet och flera lager tapeter. Men vi lyckades få fram allt och renoverade det så gott vi kunde, berättar Steven.

sovrum_bedroom_sang_bed_Foto_Petra_Bindel

Att de brinner för form går inte att ta miste på, det är dessutom vad de tjänar sitt levebröd på: Emma som inredningsdesigner på Ikea och Steven som inrednings- och möbelformgivare, även om han under flera år också drev en av Malmös bästa kaffebarer.

Annons

– Vi är nog absolut yrkesskadade när det kommer till vårt hem, men vi hade inte ändrat oss för alla pengar i världen. Det är vad vi älskar att göra, och att vara kreativa är en del av vår vardag. Det gör oss lyckliga snarare än stressade, säger Steven.

forvaring_klader_wardrobe_Foto_Petra_Bindel

Nu väntar nya renoveringsprojekt: paret har köpt ett hus utanför Älmhult och lämnar stan för livet på landet.

– Det är ett litet 40-talshus precis vid en sjö i Småland. Och såklart planerar vi att göra ganska stora förändringar där också … Det känns som om vi kommer att snöa in lite mer på trädgårdsarbete i framtiden. Men vi ser verkligen fram emot att ha en stor trädgård som Poppy kan springa omkring i!

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons