Stämningsfull elegans i hjärtat av Köpenhamn

14 aug, 2018 
AvELLE Decoration
Marie Worsaae har en unik känsla för att skapa lugn och ro i hemmet. Hennes Köpenhamnsvåning är en rofylld plats som ger henne kraft i arbetet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Marie Worsaae är en av tre delägare av det danska inredningsföretaget Aiayu. Företagsnamnet betyder själ i Bolivia – och själ är precis vad Marie Worsaaes lägenhet har. Vackert spröjsade fönster leder ljuset mellan de olika rummen i lägenheten och ger utsikt mot drottningens bakgård och Köpenhamns himmel och hamn.

Temat i Marie Worsaaes hem

Vackra föremål i naturmaterial, en lätthet i känslan, dämpade färger och torkade blommor är viktiga beståndsdelar i den speciella stämningen hemma hos Marie.

Marie Worsaae
Blommor som formar ett stilleben
Annons

Vad är det som är speciellt med ditt hem?

– Det har en bra stämning, och det hade det redan innan jag flyttade in några möbler. Utsikten och ljuset är helt magiska.

Vad får dig att känna dig som hemma?

– Att jag kan se himlen genom fönstren. Små saker som gör det till mitt hem och som har följt med mig i många år: matbordet, bilder och fina minnen av människor som har besökt mig…

Mysig fåtölj bland tidningar, soffbord och växter
Hustak i Köpenhamn
Annons

Vilken stämning vill du uppnå med din inredning?

– Avspändhet och att det pågår ett liv här. Jag vill att det ska kännas öppet och fritt. Jag älskar när vi är många och lagar mat tillsammans, eller när hemmet är fyllt med barn – de älskar att de kan kika mellan rummen.

”Det är ett skönt lugn i området”

Varför valde du den här lägenheten?

– Eftersom den har så vackra bevarade originaldetaljer och ett fint ljus. Dessutom ligger den på promenadavstånd till jobbet och nära centrala Köpenhamn. Det är ett skönt lugn i området. Nu har vi öppnat vår första butik bara fem minuter härifrån så jag kan kika förbi där när jag har lust.

Annons
Uteplats i trä

Vilket rum är viktigast för dig?

– Det är viktigt för mig att ha ett mysigt sovrum. Det är här jag börjar och slutar dagen och det är viktigt att det är ro och värme i det rummet.

Vad betyder Aiayu för dig?

– Företaget har ju varit min baby de senaste tio åren, så jag bär det med mig hela tiden. Det har skärpt min känsla för kvalitet och hantverk – och mina krav på bra material.

Matplats med mycket ljusinsläpp

Hur kompletterar ni varandra?

Annons

– Vi är tre delägare och i grunden är vi väldigt eniga om vad Aiayu står för. Samtidigt är det i våra olikheter som den speciella kemin i varumärket uppstår. Vi bidrar alla med olika saker och har stor respekt för varandra. Vi är bra på att få varandra att tro på det man har en magkänsla för och ge varandra mod. Det är en stor styrka.

Ljusmålat badrum med utsikt över Köpenhamns hustak
Sovrum med ljus, vit interiör

Vilken är er vision för Aiayu?

Annons

– Vi vill fortsätta skapa produkter som vi är stolta över och föra ut Aiayu i världen.

Vad har ni för mål med den nya butiken?

– Den ska samla vårt universum och ge folk en känsla för vilka vi är. Den ska kännas mänsklig – inte minst eftersom det är fantastiska människor som står bakom de olika produkterna.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Läs mer:

Influencern Marie Jedigs magiska pastelldröm i Köpenhamn – kika in!

Drömmigt hus med elegant och hållbar inredning i Skåne

Unik och ombonad vintagedröm i Stockholm

Annons