Klassisk Parisvåning med ljuvlig inredning

01 nov, 2017 
AvSanna Rossäng
Se bilderna på den klassiska våningen i Paris.
Inredningsarkitekten Laure Ardouin-Marie har förvandlat sin klassiska Parisvåning till ett elegant, samtida hem med öppen planlösning.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En vacker fransk sekelskifteslägenhet bor inredningsarkitekten och grundaren till designstudion Stiletta, Laure Ardouin-Marie, tillsammans med sin man Thomas och döttrarna Louise och Jeanne. Varje kvadratmeter av lägenheten är inredd med tanke, varje möbel finns där av en anledning.

Se den unika lägenheten nedan

Kök och arbetsplats.

Enligt Laure speglar den eleganta, rena inredningen hennes långa resa inom lyx- och modeindustrin i företag som Louis Vuitton, Fendi och Pucci. Modevärlden är en unik miljö med ändlös inspiration och ständig förnyelse av trender. En miljö som hon valde att lämna bakom sig för att öppna designstudion och främst fokusera på privata kunder. Att Stilettas första projekt skulle bli hennes eget hem hände av bara farten.

Annons

– Jag älskar spontanitet, att snabbt slänga sig in i ett projekt och hitta fungerande lösningar är fantastiskt.

Vardagsrummet i lägenheten.

Första etappen i renoveringen blev att ändra ljussättningen, vilket ledde till en drastisk förändring. Tidigare fanns det en korridor med rum på båda sidor. För att ta vara på det naturliga ljuset har väggarna rivits och i samband med det har ett helt nytt vardagsrum med öppen planlösning fått ta form.

Köket i lägenheten.

Fönstren vetter ut mot en ljuvlig trädgård. Den är en utmärkt samlingsplats för familjemiddagarna, men också en skön oas för att fly en storstadsmiljö i högt tempo. Laures stora intresse för omfattande, för många orealistiska, förvandlingar bär hon med sig från sin tidigare karriär.

Annons
Glasvägg till köket.

– Experimentera med material, testa ljussättningar och anpassa allting utan att tappa helheten är verktyg jag har med mig från åren i modevärlden, med ständiga utmaningar som tajt budget och högt tempo.

Det självklara guldkornet i hemmet är den vackra soffan från Moroso, som Laure har placerat i mitten av vardagsrummet för att bryta symmetrin i resten av rummet. Soffan är originell med sina mjuka, asymmetriska former. Den klara ljusgröna färgen är ett upplyftande, modernt inslag i ett rum som domineras av en mer naturnära brungrön palett.

Annons
Sovrummet i lägenheten.

Hemmet har även lite av Laures egen design. Hon har skapat en kuddkollektion med geometriska mönster för Stiletta, som tillför ytterligare elegans och lyx i hemmet. Och kanske speglar de grundarens personlighet mer än någonting annat.

Av Chiara dal Canto/Living Inside
Foto Fabrizio Ciccioni/Living Inside

Läs mer:

Så skapar du stilen i hemmet: ge ditt lyft med mässing, färg och mönster

Drömmig hus med elegant och hållbar inredning i Skåne 

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons