Stylisten Pella Hedeby ny bloggare på ELLE Decoration

Pella Hedeby är ny bloggare på ELLE Decoration.

I dag är vi stolta och glada över att kunna presentera en ny bloggare hos oss här på ELLE Decoration – stylisten Pella Hedeby! Och vi har så klart inte kunnat hålla oss från att kika in i hennes superstiliga hem som präglas av "soft minimalism" med naturliga material och neutrala färger i fokus.
25 augusti, 2016

För sex år sedan startade inredningsstylisten Pella Hedeby bloggen STIL Inspiration och kastade sig handlöst ut i bloggvärlden, som då var en relativt outforskad mark inom inredning.

Foto: Pella Hedeby (om inget annat anges)

Pella Hedeby börjar blogga för ELLE Decoration.

Pella Hedeby i sitt ombloggade attefallshus som fungerar både som kontor och gäststuga. Foto: Sara Medina Lind

– Jag kände att jag behövde en ventil där jag kunde samla det som inspirerar mig i stället för att klippa och klistra sidor i olika pärmar hemma, säger Pella.

Ledorden för Pellas stil är enkel harmoni.

Ledorden för Pellas stil är enkel harmoni, vilket syns tydligt i köket i attefallshuset. Foto: Sara Medina Lind

Nu är hon aktuell som ny bloggare hos ELLE Decoration och kommer fortsätta använda sin blogg för att samla och dela med sig av det hon tycker om.

– Jag delar med mig av bilder från mitt hem, behind the scenes från jobb och moodboards, men även nyheter jag tycker om dyker upp i flödet.

"Jag älskar ett avskalat, nästan minimalistiskt uttryck som mjukas upp med en personlig touch", säger Pella.

”Jag älskar ett avskalat, nästan minimalistiskt uttryck som mjukas upp med en personlig touch”, säger Pella.

Utöver bloggen är Pella en flitigt anlitad stylist med uppdrag för bland annat Ikea och JM. Hon är känd för sina inspirerande moodboards och beskriver sin inredningsstil som ”soft minimalism”.

Compact living på hög nivå i Pellas attefallshus.

Compact living på hög nivå i Pellas attefallshus. Foto: Sara Medina Lind

– Jag har alltid varit minimalist och är förtjust i det tokminimalistiska. Det perfekta hemmet är ett hem med få utvalda detaljer.

Soft minimalism i Pellas sovrum.

Soft minimalism i Pellas sovrum.

Den mjuka minimalismen syns inte minst hemma hos Pella själv. Hon bor i ett 110 kvadratmeter stort enplanshus i Viksberg i Södertälje, söder om Stockholm, tillsammans med sambon Andreas och barnen Leo, Viggo och Filippa. Här dominerar naturliga material, en naturlig färgskala – och fårskinn!

Neutrala färger och naturliga material präglar Pellas inredningsstil.

Neutrala färger och naturliga material präglar Pellas inredningsstil, som här i vardagsrummet där även Pellas favoritinredningsdetalj fårskinn får ta stor plats!

– Att inreda med fårskinn är mitt bästa inredningstips! Har man tråkiga stolar eller en soffa och lägger på ett fårskinn kommer man ett steg närmare det harmoniska. Det är en inredningsdetalj jag överdoserar å det grövsta …

Badrummet andas lugn och harmoni.

Badrummet andas lugn och harmoni.

Pärmarna som gjorde att Pella startade bloggen 2010 finns fortfarande kvar. Noggrant sorterade efter hemmets olika rum.

– Jag brukar ta fram pärmarna ibland och bläddra i. Skulle jag blogga de bilderna i dag hade man känt igen dem i flödet. Det är det som var grundtanken, att hitta en röd tråd. Det är roligt att bekräfta att jag fortfarande gillar dem!

Läs mer:

Mjuk minimalism i stylistens Pella Hedebys hem

Pella Hedebys compact living – dröm

Se mer från Pellas hem och arbetsplats i bildspelet nedan! Och missa inte Pellas blogg på stilinspiration.elledecoration.se!