Kika in i stjärndesignerns drömmiga och unika hem

Kika in i stjärndesignerns drömmiga och unika hem

Cristina Celestino är en av Milanos starkast lysande design- stjärnor. I hemmet i Milano går detaljrikedom hand i hand med fingertoppskänslig elegans
27 september, 2017

Det är ingen överdrift att säga att Cristina Celestino är en av Milanos främsta designer just nu. Hon började sin karriär som arkitekt, men hennes stora intresse för designmöbler banade väg för designbranschen och väl där blev hon snabbt en uppskattad, och flitigt anlitad, designer.

Cristina startade företaget Attico 2009 och har sedan dess producerat välgenomtänkt design som karaktäriseras av noga research när det kommer till material och former. Detta gjorde att hon fick möjlighet att ställa ut på möbelmässan i Milano för första gången 2012. Hennes stora intresse för designmöbler blev även utgångspunkt när hon letade efter ny lägenhet. Hon hade inte behov av ett arkitektritat hem, utan ville hitta ett hem som gick hand i hand med den möbelsamling hon skapat under åren, men som även kunde agera studio för hennes arbete.

Valet föll till slut på en 50-talslägenhet i universitetsområdet Città Studi i Milano. Lägenheten är vacker i all sin enkelhet men andas ändå elegans. Golv i trä och marmor löper genom lägenheten i vacker kombination med originaldörrar, Cristinas möbelsamling och egen design.

Smycken, mode och den italienska trädgårdskonsten är viktiga inspirationskällor för Cristina och syns så väl i hennes design och hem.

– Hade jag inte jobbat som designer hade jag velat jobba som florist, men det är nog bäst för blommorna att jag är en designer, jag älskar blommorna men känslorna är inte alltid besvarade, säger Cristina.

Hennes inspirationskällor och design syns väl i lägenheten genom hennes prisbelönta kakel och porslin Plumage för Bottega Nove som står som konstverk lutade mot olika väggar runt om i lägenheten, en golvlampa i vardagsrummet av Kartell från 1967, som var hennes första lampa till samlingen, samt hennes karaktäristiska fransar längs smakfulla sidobord.

Detaljerna hemma hos Cristina hänför och väcker intresse. Vid varje anblick fångar nya detaljer ögat utan att på något sätt kännas rörigt, samtidigt har lägenheten ett elegant och hemtrevligt uttryck, ett resultat av en enkel 50-talslägenhet fylld med vackra, personliga och iögonfallande objekt som tillsammans känns helt självklara.

Hennes hem är inte bara ett hem att leva i, utan samtidigt en plats för hennes arbete. Hennes filosofi är att känna till historien för att kunna skapa något nytt.

– Den viktigaste delen av mitt arbete är inledningsskedet, när jag får ta del av berättelser och historier, göra min egen research och omvandla det till något eget, säger Cristina Celestino.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Hemmets entré går i trendigt 
rosa och nude. Sidoskåpet Sipario med magiska fransar nedtill är Cristinas design för Durame. På skåpet står den eftertraktade bordslampan Prismar, design Arditi, Nucleo Sormani och keramikvaser Miuccia, Attico. Taklampa Poliedri, Venini.

Vardagsrummet består av en mix av 
egen design och italienska klassiker. Bordet och stolarna är italiensk design från 
Tagliabue Fratelli, stolarna i modell Medea. 
På bordet står vaserna Deriva och Olfattario från Cristinas varumärke Attico. Golvlampa Chiara, 
design Mario Bellini, Flos. Till vänster om öppningen mot matsalen står Cristinas prisbelönta keramikpanel Plumage för Bottega Nove.

Compact 
living-kök med
enkel design. Underskåp 
i rostfritt stål och lampa Bon Ton 
av Cristina Celestino för Torremato. 
Bord och stolar 
i snygg kontrast. Sidobord Florian, Attico, med en vintageblomma i trä. Fåtölj Bentwood, design Joe Colombo, Kartell.

I vardagsrummet finns plats för stora sällskap. 
Soffa D70 och fåtöljer P40, design Borsani för Tecno. Soffbord Alanda, 
design Paolo Piva, B&B. Matta Zebrano Reverse, design Allegra Hicks. 
Lampa Riflessiono per skipper, design Claudio Salocchi. På den öppna spisen 
står spegeln Narciso och glas och keramik ur Atticos serie Cristallino.

Med blicken mot 
vardagsrummet. Matta Sparkler Brown, Fort Street Studio. Golvlampa 4055, design Bandini Buti Luigi, Kartell.

Av: Chiara dal Canto

Foto: Helenio Barbetta/ Living Inside