Kika in i stjärndesignerns drömmiga och unika hem

27 sep, 2017 
AvELLE Decoration
Cristina Celestino är en av Milanos starkast lysande design- stjärnor. I hemmet i Milano går detaljrikedom hand i hand med fingertoppskänslig elegans
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är ingen överdrift att säga att Cristina Celestino är en av Milanos främsta designer just nu. Hon började sin karriär som arkitekt, men hennes stora intresse för designmöbler banade väg för designbranschen och väl där blev hon snabbt en uppskattad, och flitigt anlitad, designer.

Mysigt inrett rum

Cristina startade företaget Attico 2009 och har sedan dess producerat välgenomtänkt design som karaktäriseras av noga research när det kommer till material och former. Detta gjorde att hon fick möjlighet att ställa ut på möbelmässan i Milano för första gången 2012. Hennes stora intresse för designmöbler blev även utgångspunkt när hon letade efter ny lägenhet. Hon hade inte behov av ett arkitektritat hem, utan ville hitta ett hem som gick hand i hand med den möbelsamling hon skapat under åren, men som även kunde agera studio för hennes arbete.

Matsal med skinnstolar

Valet föll till slut på en 50-talslägenhet i universitetsområdet Città Studi i Milano. Lägenheten är vacker i all sin enkelhet men andas ändå elegans. Golv i trä och marmor löper genom lägenheten i vacker kombination med originaldörrar, Cristinas möbelsamling och egen design.

Annons

Smycken, mode och den italienska trädgårdskonsten är viktiga inspirationskällor för Cristina och syns så väl i hennes design och hem.

– Hade jag inte jobbat som designer hade jag velat jobba som florist, men det är nog bäst för blommorna att jag är en designer, jag älskar blommorna men känslorna är inte alltid besvarade, säger Cristina.

Glasbord med diamantformade ben, lampa formad som båge, takkrona

Hennes inspirationskällor och design syns väl i lägenheten genom hennes prisbelönta kakel och porslin Plumage för Bottega Nove som står som konstverk lutade mot olika väggar runt om i lägenheten, en golvlampa i vardagsrummet av Kartell från 1967, som var hennes första lampa till samlingen, samt hennes karaktäristiska fransar längs smakfulla sidobord.

mosaiktavla, litet matbord till kök

Detaljerna hemma hos Cristina hänför och väcker intresse. Vid varje anblick fångar nya detaljer ögat utan att på något sätt kännas rörigt, samtidigt har lägenheten ett elegant och hemtrevligt uttryck, ett resultat av en enkel 50-talslägenhet fylld med vackra, personliga och iögonfallande objekt som tillsammans känns helt självklara.

Hennes hem är inte bara ett hem att leva i, utan samtidigt en plats för hennes arbete. Hennes filosofi är att känna till historien för att kunna skapa något nytt.

– Den viktigaste delen av mitt arbete är inledningsskedet, när jag får ta del av berättelser och historier, göra min egen research och omvandla det till något eget, säger Cristina Celestino.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Av: Chiara dal Canto

Foto: Helenio Barbetta/ Living Inside

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons