Kika in i stylisten Frida Schülers snygga hem

Kika in i stylisten Frida Schülers snygga hem

I populära stadsdelen Majorna i Göteborg hittade Frida och maken Christian äntligen hem. Även om vägen gick via svampmålade terrakottaväggar och spruckna plastgolv.

När Frida Schüler och hennes make Christian letade större boende i Göteborg var valet av område givet – de ville bo i Majorna, närmare bestämt i Kungsladugård. Ett område som blivit alltmer populärt och dit många barnfamiljer och unga söker sig.

Text: Jenny Norberg
Styling: Frida Schüler
Foto: Alice Johnsson

– Det är ett härligt område, som är både lugnt och livligt på en och samma gång. Vi bodde förr i en liten lägenhet på Hisingen som ju i och för sig ligger mer centralt, men vi var ändå tvungna att ta bussen för att komma till restauranger eller vänner. Här har vi allt vi behöver, förklarar Frida.

Att de fick just den här hyrestvåan på 70 kvadrat beskriver Frida som ren tur, men det stämmer nog inte riktigt. Det berodde snarare på att det inte fanns så många andra spekulanter, för troligtvis såg ingen annan än Frida potentialen i lägenheten då ingenting hade renoverats sedan början på 90-talet.

– Alltså, den var fruktansvärt risig. I hela lägenheten låg en nött, sprucken plastmatta och rummen hade olika knallfärgade tapeter med bårder med stjärnor, eller svamp- målade väggar i terrakottafärg, och det fanns ingen diskmaskin.

Men Frida såg bortom det, gillade att det var en hörnlägenhet med vackra fönster, fina dörrar och profilerade lister. Att den var så stor var också ett plus. Och trots att det är en hyreslägenhet tvekade hon och maken inte att göra om den.

– En del undrar hur vi kan lägga ner så mycket tid, pengar och energi på lägenheten när den ändå inte är vår, men jag tycker inte det spelar någon större roll. Det är ju ändå vårt hem, och vi vill trivas här. Fast det är klart, hade vi ägt lägenheten hade vi renoverat badrummet, kanske öppnat upp mellan kök och vardagsrum och tagit fram de fina trägolven. Sådant man inte får göra i en hyresrätt. Men i övrigt har vi förändrat den så som vi vill ha den.

Paret fick en liten peng från hyresvärden för att måla om väggarna. De fick också nya golv. Men själva har de exempelvis målat alla tak, satt in en diskmaskin, bytt beslag på köksluckorna och bytt ut alla elkontakter till sådana i äldre stil. De renoverade i nästan ett och ett halvt år innan de kände att de landat. Men för Frida, som till vardags arbetar i designbutiken Kvart Interiör, där man även kan boka henne som inredningsstylist, är hemmet ett ständigt pågående projekt.

– Ja, just nu är jag inne i en ny omgång ”hitta hem i vardagsrummet”. Igen. Det är så stort, så det finns en del valmöjligheter. Nu skulle jag vilja få in lite bättre förvaring, jag kommer nog att rita några nya möbler till det, jag har en bra snickare som bygger. Han gjorde till exempel köksön i köket som vi är jättenöjda med, kring den blir det ett bra häng. Det är det jag älskar mest med den här lägenheten – att den är så social!

Och det är fler som får möjlighet att hänga i hennes härliga hem – Frida har ett populärt instagramkonto, @fridaschuler.

– Jag tror att många söker inspiration från personer som verkligen delar med sig av bilder från sitt hem, på riktigt. Det blir äkta. Och mitt konto är ju ganska personligt på det sättet, även om jag inte blir alltför privat.

Fridas harmoniska stil gör förstås sitt till – precis rätt i tiden med grå färgskala, mörka trämöbler och finstämda stilleben.

– Jag går inte igång på det vita, rena skandinaviska, utan jag vill ha lite gammalt och nött. Min inredningsstil grundar sig på att jag faller stenhårt för vissa saker och möbler. Sedan tvingas jag helt enkelt inreda efter vad jag råkat falla för.

Se alla bilder från hemmet och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!