Kika in i inredarens färgstarka våning i Paris

En samtida känsla med en gnutta poesi i Parislägenhet

I en Parisvåning med utsikt mot Eiffeltornet har stjärninredaren Laura Gonzalez transformerat en 1980-talslägenhet till en mjuk storstadsvåning med plats för en familj.
31 mars, 2020

VIDEO: HÄR ÄR INREDNINGSTRENDERNA SOM TAR ÖVER I ÅR

 

Laura Gonzalez är en av de mest omtalade personerna inom fransk inredning just nu. Hon har inte fyllt 40, men har redan en imponerande lång lista med inredningar som hon skapat. Hennes unika och eklektiska stil är älskad och kopierad av många. Laura Gonzalez inredningar syns bland annat i Cartiers butiker, i flera Parisrestauranger som La Lorraine, La Gare och L’Alcazar, hos 86 Champs, Manko, Nato och Louboutins butiker i Barcelona och Amsterdam. Hennes signum är en stilsäker känsla in i minsta detalj som kombinerar arkitektens exakthet med inredarens kreativa inspiration. I september 2019 utsågs hon till Designer of the year på mässan Maison & Objet i Paris.

Laura Gonzales inredningsdesigner

Förvandlade lägenheten till ett hem för familjen

Denna Parislägenhet på 106 kvadratmeter, med en 22 kvadratmeter stor terrass, är ett perfekt exempel på hur hon blandar material, mönster och färger. Lägenheten har blivit helt renoverad och anpassad till ägarna och ligger i ett hus som är byggt på 1800-talet men i en del som byggdes till på 1980-talet och har en fantastisk utsikt mot Eiffeltornet.

Lägenheten hade från början bara ett sovrum och ett badrum och det första Laura Gonzalez gjorde var att se över varje kvadratmeter av ytan för att få ut mesta möjliga av den. Det behövdes ett extra sovrum till barnen och ett badrum till, så köket placerades i en korridor för att optimera ytan. Men trots att köket ligger alldeles innanför ytterdörren känns det inte alls störande – det är elegant designat för att passa in med exklusiva material som Calacattamarmor, patinerad mässing och svart terrazzo kombinerat med klassisk fiskbensparkett. Från köket kommer man direkt in i matsalen och vardagsrummet.

”En samtida känsla med en gnutta poesi”

Laura Gonzalez börjar alltid med att tänka på vilken atmosfär hon vill skapa innan hon går vidare till att välja färger, detaljer och material. Till den här lägenheten föreställde hon sig ”en samtida känsla med en gnutta poesi”. Hon valde en klar grön nyans i kombination med neutralt vitt i färgsättningen.

Matplats i parislägenhet designad av Laura Gonzalez
Laura Gonzales soffa i parislägenhet
Vardagsrum i Parislägenhet designat av Laura Gonzalez

För att få ut det mesta av vardagsrummet placerade matplatsen i ett hörn, med en specialritad hörnbänk. Soffan och soffborden är även de designade av Laura Gonzalez, som lanserade sin första egna möbelkollektion i Paris förra hösten.

I sovrummet är stilen mer minimalistisk och färgskalan ljusare. Laura Gonzalez har själv designat den rundade sänggaveln och de stora speglarna. Samma elegans går igen i badrummets vackra marmor.

En trappa upp ligger terrassen och inredningen på denna våning är sparsam – bland annat ett väggfast barskåp i grönlackerat trä designat av Laura Gonzalez.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Laura Gonzalez är en av de mest framgångsrika inredningsarkitekterna
i Frankrike just nu.

Badrummet är klätt 
med Arabescatomarmor. Lampa från BTC.

Köket är placerat i en korridor i anslutning til matplatsen. Ytorna binds ihop av fiskbensparkett.

Köket är specialdesignat av Laura Gonzalez.

Matplatsen ligger
i ett hörn av vardagsrummet och 
i direkt anslutning 
till köket. Laura Gonzalez ritade den smarta hörnsoffan speciellt till utrymmet. Bord av Piet Hein Eek. Stolar Platner av William Platner för Knoll. Lampa Cloud 37, Apparatus. 
På väggen hänger en tredelad spegel av Vincenzo de Cotiis och ett verk av Galileo Chini.

Laura Gonzalez har 
ritat den smarta hörnsoffan speciellt till matplatsen. Bord av Piet Hein Eek. Stolar Platner av William Platner för Knoll. Lampa Cloud 37, Apparatus. 
På väggen hänger en tredelad spegel av Vincenzo de Cotiis och ett verk av Galileo Chini.

Sofforna och soffborden i vardagsrummet är designade av Laura Gonzalez. Rosa keramikbord Bishop av India Mahdavi. Lampa Atoll, design 
Vico Magistretti, Oluce. På väggen hänger litografier av Pierre Soulages. Bordslampan till höger har en fot hittad på loppis och en skärm med tyget Equateur från Hermès.

Sofforna och soffborden i vardagsrummet är designade av Laura Gonzalez. Litografi av Pierre Soulages. Bordslampan till höger har en fot hittad på loppis och en skärm med tyget Equateur från Hermès.

Den rundade 
sänggaveln och speglarna är designade av Laura Gonzalez. Keramikbord Bishop och lampa Don Giovanni av India Mahdavi. Kuddarna är klädda med sidentyget Manifesto Futurista, Dedar.

Den gröna, väggfasta barskåpet är specialritat av Laura Gonzalez.

Av: Maria Chiara Antonioni
Foto: Montse Garriga Grau/Photofoyer

LÄS MER:

Hemma hos inredningsarkitekten Nancy Geernaert i Paris

Personligt och ombonat hos kreatören i Vasastan

Stilsäkra inredningstips från Caroline Winbergs hem