Danskt drömhem stylat av Pella Hedeby

I en lägenhet med en magnifik utsikt över hela Stockholm har Pella Hedeby inrett en verklig drömlägenhet.
21 december, 2016

Mittemot Centralen i Stockholm ligger en byggnad som på många sätt förändrat stadens skyline. Continental är både ett hotell och ett bostadshus och från de översta våningarna ser man hela Stockholm breda ut sig.

Styling: Pella Hedeby
Foto: Ragmar Ómarsson

Bekväm matplats med bord och stolar från Erik Jørgensen. Keramiken Ombria kommer från Kähler, bestick från Kay Bojesen och bordslinne från Georg Jensen Damask. I bakgrunden skymtar  den skulpturala spiraltrappan som leder upp till takterrassen.

Den här lägenheten på sextonde våningen har fast inredning av arkitekten Andreas Martin-Löf och en egen takterrass som man når från en spiraltrappa i en vinterträdgård. Pella Hedeby, inredningsstylist och bloggare på elledecoration.se, har inrett lägenheten med utgångspunkt i modernt storstadsliv och med i första hand danska möbelklassiker.

Vardagsrum med soffan Delphi och soffborden EJ 66 i svart granit  från Erik Jørgensen. Golvlampa AJ från Louis Poulsen. Förvaring från Montana.  Keramik ur serien Ombria från Kähler, hög vas och tavla, privat, samt  gjutjärnsskål från Dusty Deco. Doftljus i burk, Mad et Len från Perspective Studio. Stickade kuddar och pläd från Georg Jensen Damask. Vintage kelimmatta och fårfäll.

– Min vision var att förstärka bostadens behagliga atmosfär med en skön hemkänsla. Jag ville att varje rum skulle kännas inbjudande och avslappnat, säger Pella Hedeby.

Avskalat och stillsamt i sovrummet. Fotokonst Ballerina av Max Modén. Sänglinne och stickade plädar från Georg Jensen Damask. Lampor från Louis Poulsen och sängbord från Montana.

För att uppnå ett genuint uttryck är materialkänslan A och O, menar Pella, som har valt läder, sten och trä som kommer att få en vacker patina med tiden och kombinerat med lager på lager av textilier i linne och ull för en varm och ombonad atmosfär.

Ännu en klassiker från Erik Jørgensen, fåtöljen Corona av Poul Volther, framför det magnifika kyrktornet på Klara kyrka utanför sovrumsfönstret.

– Mitt favoritrum är det avskalade och stillsamma sovrummet med Klara kyrktorn som magnifikt blickfång utanför fönstret. Om jag själv bodde i denna drömlägenhet skulle jag fylla vinterträdgården med doftande kryddväxter och olivträd och njuta av min gröna oas året om.

Här kan du se alla mingelbilder och en film från eventet vi hade i den fantastiska lägenheten!

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan! Och missa inte Pellas inspirerande blogg STILInspiration!