Danskt drömhem stylat av Pella Hedeby

Danskt drömhem stylat av Pella Hedeby

I en lägenhet med en magnifik utsikt över hela Stockholm har Pella Hedeby inrett en verklig drömlägenhet.
21 december, 2016

Mittemot Centralen i Stockholm ligger en byggnad som på många sätt förändrat stadens skyline. Continental är både ett hotell och ett bostadshus och från de översta våningarna ser man hela Stockholm breda ut sig.

Styling: Pella Hedeby
Foto: Ragmar Ómarsson

Den här lägenheten på sextonde våningen har fast inredning av arkitekten Andreas Martin-Löf och en egen takterrass som man når från en spiraltrappa i en vinterträdgård. Pella Hedeby, inredningsstylist och bloggare på elledecoration.se, har inrett lägenheten med utgångspunkt i modernt storstadsliv och med i första hand danska möbelklassiker.

– Min vision var att förstärka bostadens behagliga atmosfär med en skön hemkänsla. Jag ville att varje rum skulle kännas inbjudande och avslappnat, säger Pella Hedeby.

För att uppnå ett genuint uttryck är materialkänslan A och O, menar Pella, som har valt läder, sten och trä som kommer att få en vacker patina med tiden och kombinerat med lager på lager av textilier i linne och ull för en varm och ombonad atmosfär.

– Mitt favoritrum är det avskalade och stillsamma sovrummet med Klara kyrktorn som magnifikt blickfång utanför fönstret. Om jag själv bodde i denna drömlägenhet skulle jag fylla vinterträdgården med doftande kryddväxter och olivträd och njuta av min gröna oas året om.

Här kan du se alla mingelbilder och en film från eventet vi hade i den fantastiska lägenheten!

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan! Och missa inte Pellas inspirerande blogg STILInspiration!