Inspiration: Urban vintage

18 sep, 2013 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

urban-vintage-ida-magntorn

Poetiskt i Paris, rått i New York eller bohemiskt i Los Angeles… Vem har inte drömt om att titta in bakom gardinerna hos människor världen över? I nya boken Urban Vintage (Norstedts) gör vår bloggare Ida Magntorn precis det. Efter att ha gått på djupet av de svenska loppisvanorna i böckerna Loppisboken och Från Loppis Till Salong (Ica Bokförlag) tittar hon nu närmare på vintage-stilarna i New York, Paris, London, Los Angeles och Köpenhamn.

– Jag tyckte att det skulle vara spännande att se hur man inreder med loppisfynd och vintagemöbler utomlands. Jag valde fem favoritplatser, världsstäder med olika karaktär, åkte dit och intervjuade och plåtade 5-6 hem på varje resmål, säger Ida Magntorn.

Det här är vad hon hittade – vilken är favoritstil?

New-York

New York

– Konstnärligt bohemiskt, lite mera asketiskt, gärna med djurkranier i inredningen, eller inomhusdjungel med mycket grönska, men en rå grund som omålade betongväggar, säger Ida.

kopenhamn

Köpenhamn

– Skandinaviskt stilrent men samtidigt bohemiskt och färgglatt. I inredningen ingår ofta från någon ärvd möbelklassiker och något sirligt porslin från Konglige Dansk, säger Ida.

Paris

Paris

– Feminint poetisk nonchalant elegans, som att hänga en spetsblus i fönstret lite nonchalant så där i förbifarten. Eller falnade rosor i ett glas, säger Ida.

Los-Angeles

Los Angeles

– Hippiechict med solblekta tyger, drömfångare, hängmattor och öppna dörrar. Surf- och skatekultur, plus mycket mexicanska influenser, säger Ida.

London

London

– Vindlande trappor i högsmala hus, lite dunkelt och sagoaktigt, en blandning av Mary Poppins och the Clash liksom, säger Ida.

FOTO Ida Magntorn/Urban Vintage

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons