Inspiration: Kreativa lösningar

07 april, 2013


Loppisfyndad köksförvaring, ett sovrum förvandlat med färg och en hall med goda idéer uppåt väggarna – inredaren och allkonstnären Irre Kraft Ågrens lägenhet i Nyköping är en veritabel provkarta över fantasifulla och egensinniga inredningsidéer. Det är bara att njuta och låta sig inspireras!

Ovan: Istället för överskåp har Irre satt upp omaka lådor: en militärlåda i plåt, fruktlådor och tvättkorg i näver. Övriga köksskåp kommer från Ikea. Pallen till vänster tillhörande farmors vävstol.

– Jag har gjort mycket själv här inne, konstaterar Irre. Jag gör om saker och använder dem på nya sätt, hittar saker på resor, i naturen, på loppisar … Jag gillar när det är personligt och barnsligt och tycker om att göra små installationer av konstiga saker.

Sonen Vilgots rum är målat i två färger för att minska rummets avlånga känsla Den mörkare delen bildar en mysig hörna vid sängens huvudända. Skrivbordet är ett loppisfynd, stolen från Ikea och på väggarna hänger Irres egen konst.

Ett rödbrunt kinesiskt skåp har fått ny svart färg, underbelysning och hängts upp på väggen. Mitt i gummigolvet ligger ett ett trägolv av brädor i olika bredder som först laserats i olika nyanser och sedan strukits med många lager klarlack. Inspirationen kommer från den nederländske formgivaren Piet Hein Eeks bord av återvunnet trä. Vägginstallation Fåglar av Irre Kraft Ågren. Hög stol från Zetas. Till höger ett kluster av gamla speglar i olika storlekar.

Av Katarina Grundströmer Foto Magnus Selander

Fler inspirerande bilder från hemmet finns publicerade i ELLE Interiör nummer 2/2013!