Inredningsarkitektens ljusa compact living-dröm i Paris

05 mar, 2020 
AvELLE Decoration
Hemma hos inredningarkitekten i Paris
Kalksten, terrakottatoner, lätta tyger 
och mysiga mattor… Är det en finca på Ibiza 
eller en marockansk riad? Nej, vi är i 
Paris 18:e arrondissement, i en lägenhet där semesterkänslan lever varje dag, året om.
Annons

VIDEO: KIKA IN HEMMA HOS CAROLINE WINBERG

7 inredningstips från Caroline Winbergs hemBrand logo
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem

 

En frisk och lätt känsla av sommarhus och varma dagar på Rivieran svävar genom inredningsarkitekten Rebecca Benichous charmerande tvårummare mitt i storstaden.

– Jag ville skapa en plats som känns som semester året om, berättar Rebecca som har gett sin lya på 35 kvadratmetrar en rejäl ansiktslyftning.

Vardagsrum i Paris hos inredningsarkitekten Rebecca Benichous
Detaljbild på hylla hemma hos inredningsarkitekten Rebecca Benichous i Paris
Badrum i paris hos inredningsarkitekten Rebecca Benichous
Annons

Hon började med att öppna upp utrymmet för att bjuda in så mycket ljus och sol som möjligt. Endast det lilla badrummet och ingången med sin långa korridor behölls från den ursprungliga planlösningen. I övrigt revs alla innerväggar, de som tidigare delade upp rum och stoppade flödet mellan lägenhetens tre stora fönster. Utan väggarna skapades en stor öppen yta med en lång fönstervägg och flöde mellan kök, vardagsrum och sovrum.

– Jag drömde om en låda som öppnar upp sig mot vardagsrummet. En ren, ljus kokong, inramad av en mjuk, vid båge med textilier som ger en ombonad känsla och kan stänga världen ute utan att för den sakens skull stoppa ljuset, berättar Rebecca.

Annons

Inspirerats av Medelhavets villor

Sovrum i Paris hos inredningsarkitekten Rebecca Benichous

”Kokongen” blev hennes sovrum som byggdes som ett rum i rummet där hörnan mot köket rundats av och byggts som en mjuk kurva vilken understryker känslan av kokong. Sovrummet får ljus dels genom valvet mot vardagsrummet och dels från ett fönster mot köket som i sin tur får ljus från ett av lägenhetens tre stora fönster.

Inspirationen till det generösa valvet kommer från Medelhavets villor och terrasser. Och semesterkänslan fortsätter genom rummen där en krämig, bruten vit nyans lyfter väggar och tak och golvet har fått värme tack vare en rosafärgad betong som för tankarna till medelhavets terrakottagolv.

Annons
Kök hos inredningsarkitekten Rebecca Benichous i Paris
Matplats hos inredningsarkitekten Rebecca Benichous i Paris

Bland tidigare projekt som Rebecca Benichou arbetat med finns bland annat galleriet Amélie Maison d’Art. Möjligen inspirerad av konstvärldens objekt, har Rebecca format en del av sitt kök likt en stenskulptur. En stor, synligen solid bit kalksten har nämligen skurits ut för att agera såväl stomme som diskbänk.

Annons

Efter att ha vänt ut och in på lägenhetens 35 kvadratmetrar och skakat om utrymmet har Rebecca Benichou frigjort mycket mer luft och rymd än väntat av en så liten yta. Genom att djärvt skulptera fram valvet som öppnar upp mellan sovrum och sociala ytor, ställa in ett bord som inte ber om ursäkt för sig och välja ett stenblock som köksmodul, har hon skapat en miljö som är självklar och solid. Mycket mer bestående än en diffus drömbild av en solig semester vid havet.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet!

Foto: Romain Ricard
Stylist: Lisa Sicignano
Översättning: Sophia Genitz

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons