Industriellt och naturnära i hjärtat av Amsterdam

31 mar, 2020 
AvELLE Decoration
Industriellt och jordnära i Amsterdam
I ett gammalt cykelmagasin mitt inne i Amsterdam har Stella och Tim skapat ett personligt hem med gott om plats.
Annons

VIDEO: INSPIRERAS AV CAROLINE WINBERGS INREDNING

7 inredningstips från Caroline Winbergs hemBrand logo
7 inredningstips från Caroline Winbergs hem

 

Efter att ha bott i ett pyttelitet ”dockhus” inne i Amsterdam i många år bestämde sig inredningsstylisten Stella Willing och hennes sambo, den holländske skådespelaren och tv-programledaren Tim Immers, för att flytta.

Trappor och tegelvägg i hemmet i Amsterdam.
Matplats med tegelvägg i hemmet i Amsterdam.

Från gammalt cykelmagasin till drömhem

De hittade sina drömmars kanalhus bara ett stenkast bort: ett gammalt cykelmagasin på en livlig gata. I familjen finns också deras 5-åriga dotter. Det var ett stort arbete att skapa ett hem helt från grunden. Men både Stella och Tim tog sig an jobbet fyllda av energi.

Annons

– Originalstilen och de robusta byggnadselementen var saker vi verkligen ville betona i inredningen. Vi behöll betonggolvet och skylten på utsidan. När vi köpte det 170 kvadratmeter stora huset var det helt tomt och det gav oss möjligheten att designa det hus vi alltid önskat oss, säger Stella.

Kök med detaljer i svart och rostfritt stål i hemmet i Amsterdam.

Äger inredningsföretag

Stella och Tim har varit med om att starta flera barer och restauranger i Amsterdam, som Bar Moustache och Hangar, och tillsammans utgör de ett perfekt team för att skapa inredningen.

Annons

– Tim är duktig på teknik och konstruktioner och jag är något av en skattjägare och ägnar mycket tid åt att hitta rätt färger, material och accessoarer.

Sovrum i gröna toner i hemmet i Amsterdam.

Stella reser mycket utomlands för att hitta prylar till sitt inredningsföretag Casa Gitane Stella.

– Efter en av mina första resor kom jag hem med väskor fyllda till brädden med en massa prylar – de höll på att ta över vårt hem. Jag kunde inte hejda mig, säger Stella och skrattar.

Hörnsoffa i bruna toner i hemmet i Amsterdam.
Lekfullt barnrum i hemmet i Amsterdam.
Annons

Numera har hon lärt sig att hålla tillbaka sitt shoppingbehov.

– Jag bestämde mig för att skapa något som skulle spegla vår historia och smak. Det är en spännande blandning av trä, vintagefynd, naturmaterial och en lite jordig färgpalett.

Piano och stilleben i hemmet i Amsterdam.

”Vi pratar om att flytta ut på landet nästan varje vecka”

Stella och Tim är inte helt säkra på hur framtiden kommer att se ut.

Annons

– Vi pratar om att flytta ut på landet nästan varje vecka. Tim drömmer om att bo i ett hus mitt i naturen. Jag är helt nöjd med att ha det som vi har det nu, men egentligen är huset för stort för bara oss tre.

Vitt marmorsbadrum i hemmet i Amsterdam.
Vardagsrum i dova toner i hemmet i Amsterdam.

Men oavsett var Stella och Tim bor finns det vissa saker som betyder extra mycket.

Annons

– Vi kommer aldrig någonsin att göra oss av med de elva inramade texterna som hänger på väggen i vardagsrummet. De är filosofiska anteckningar som konstnären Anton Heyboer skrivit på en pappersrulle. Tim hittade rullen på konstnärens bakgård för tjugo år sedan och den skulle precis brännas – några papper har till och med brännmärken. Varje gång vi ser de texterna känner vi oss som hemma.

Text: Lorraine Dunkley
Styling: Lisa van der Klok
Foto: James Stokes

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här!

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons