Industriellt och naturnära i hjärtat av Amsterdam

Industriellt och jordnära i Amsterdam

I ett gammalt cykelmagasin mitt inne i Amsterdam har Stella och Tim skapat ett personligt hem med gott om plats.
31 mars, 2020

VIDEO: INSPIRERAS AV CAROLINE WINBERGS INREDNING

 

Efter att ha bott i ett pyttelitet ”dockhus” inne i Amsterdam i många år bestämde sig inredningsstylisten Stella Willing och hennes sambo, den holländske skådespelaren och tv-programledaren Tim Immers, för att flytta.

Från gammalt cykelmagasin till drömhem

De hittade sina drömmars kanalhus bara ett stenkast bort: ett gammalt cykelmagasin på en livlig gata. I familjen finns också deras 5-åriga dotter. Det var ett stort arbete att skapa ett hem helt från grunden. Men både Stella och Tim tog sig an jobbet fyllda av energi.

– Originalstilen och de robusta byggnadselementen var saker vi verkligen ville betona i inredningen. Vi behöll betonggolvet och skylten på utsidan. När vi köpte det 170 kvadratmeter stora huset var det helt tomt och det gav oss möjligheten att designa det hus vi alltid önskat oss, säger Stella.

Äger inredningsföretag

Stella och Tim har varit med om att starta flera barer och restauranger i Amsterdam, som Bar Moustache och Hangar, och tillsammans utgör de ett perfekt team för att skapa inredningen.

– Tim är duktig på teknik och konstruktioner och jag är något av en skattjägare och ägnar mycket tid åt att hitta rätt färger, material och accessoarer.

Stella reser mycket utomlands för att hitta prylar till sitt inredningsföretag Casa Gitane Stella.

– Efter en av mina första resor kom jag hem med väskor fyllda till brädden med en massa prylar – de höll på att ta över vårt hem. Jag kunde inte hejda mig, säger Stella och skrattar.

Numera har hon lärt sig att hålla tillbaka sitt shoppingbehov.

– Jag bestämde mig för att skapa något som skulle spegla vår historia och smak. Det är en spännande blandning av trä, vintagefynd, naturmaterial och en lite jordig färgpalett.

”Vi pratar om att flytta ut på landet nästan varje vecka”

Stella och Tim är inte helt säkra på hur framtiden kommer att se ut.

– Vi pratar om att flytta ut på landet nästan varje vecka. Tim drömmer om att bo i ett hus mitt i naturen. Jag är helt nöjd med att ha det som vi har det nu, men egentligen är huset för stort för bara oss tre.

Men oavsett var Stella och Tim bor finns det vissa saker som betyder extra mycket.

– Vi kommer aldrig någonsin att göra oss av med de elva inramade texterna som hänger på väggen i vardagsrummet. De är filosofiska anteckningar som konstnären Anton Heyboer skrivit på en pappersrulle. Tim hittade rullen på konstnärens bakgård för tjugo år sedan och den skulle precis brännas – några papper har till och med brännmärken. Varje gång vi ser de texterna känner vi oss som hemma.

Text: Lorraine Dunkley
Styling: Lisa van der Klok
Foto: James Stokes

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här!

Även i trapphuset är tegelväggen frilagd. Inredningen får en mjuk och inbjudande känsla med hjälp av textilier, som lampan ovanför trappan.

Sovrummet går i mjuka, naturliga toner. Draperierna av linnetyg skapar känslan av en himmelssäng utan att det finns någon sängram.

Ett gammalt och mycket älskat piano tillsammans med en stol av Eero Saarinen.

Köket med industrikänsla har rejäla arbetsytor och en spegelmosaik på väggen.

Matplatsen intill den råa tegelväggen består av en charmig blandning av en gammal kyrkbänk, vintage Tulip-stolar av Eero Saarinen för Knoll, ett gammalt bord med lådor och kristallkronor.

Även barnrummet är inrett med antikviteter och prylar köpta på någon av Stellas inköpsresor.

En smart inbyggd bänk med kuddar och dynor klädda med linnetyg ger en avkopplande plats. Väggen är klädd med oblekt linnetyg.

Både badkaret och handfatet är vintage och i zink. Leta på i byggnadsvårdsbutiker om du vill ha något liknande.

Vardagsrummet har takfönster som sprider ljuset fint. Till vänster står fåtöljen Jetson från Dux. Svart lädersoffa Togo, Ligne Roset. På väggen hänger inramade filosofiska anteckningar av den kände holländske konstnären Anton Heyboer. Till höger en målning av San Ming.

LÄS MER:

Personligt och stämningsfullt hemma hos Caroline Winberg

Inredningsarkitektens ljusa compact living-dröm i Paris

Stilsäker minimalism hos designern i Stockholm