Idylliskt hus precis vid havet – fullt av danska möbelklassiker

24 aug, 2017 
AvELLE Decoration
Alldeles vid stranden av Öresund bor Julie Secher Kau och Niels Kau tillsammans med sina tre barn – och så samlingen med danska möbelklassiker.
Annons

Alldeles i utkanten av Helsingör ligger Snekkersten, ett gammalt fiskeläge med små hus som alla ligger nära vattnet med vacker utsikt över Öresund. Det är en rofylld plats, samtidigt som pendeltåget enkelt och snabbt kan ta en in till centrala Köpenhamn – ett perfekt ställe för en barnfamilj, helt enkelt.

Av: Cille Grut
Foto: Brian Buchard

Brian Buchard

Det var också barnen som gjorde att Julie Secher Kau och Niels Kau valde att lämna lägenheten i Köpenhamn för snart femton år sedan. Julie var gravid med parets tvillingflickor, och mot slutet av graviditeten orkade hon inte längre gå uppför trapporna till deras dåvarande lägenhet inne i Köpenhamn. De bestämde sig för att flytta från staden så att barnen skulle få möjlighet att leka utomhus. Dessutom lockade närheten till havet.

Annons

– Havet är en ständig källa till inspiration – det förändras hela tiden och gör oss glada och kreativa, säger Julie.

Brian Buchard

Det lilla huset var en gång hem för en fiskarfamilj, men är nu renoverat för att passa en modern barnfamilj. Utöver Julia, som är grafisk designer, och Niels, som är filmproducent, bor de nu 14-åriga tvillingdöttrarna och deras 9-årige lillebror i huset.

Brian Buchard

Bottenvåningen domineras av köket med öppen planlösning mot matplatsen och den gamla glasverandan, som har utsikt mot havet och nu fungerar som arbetsrum. Här nere ligger också Julies och Niels sovrum och ett spaliknande badrum, båda i miniformat. En trappa upp har barnen sina rum och här finns också det mysiga vardagsrummet, som gjort för ”hygge”, och en arbetsplats med utsikt mot Öresund.

Annons
Brian Buchard

Både Julie och Niels älskar klassisk dansk design, i synnerhet om den är signerad Poul Kjærholm, och genom åren har de samlat på sig flera av hans ikoniska möbler.

Brian Buchard
Brian Buchard
Annons

– Niels och jag är galna i Kjærholm, hans ärliga och grafiska formspråk, den råa metallen i kombination med läder och marmor … Det känns som om hans design passar vår nordiska livsstil, säger Julie.

Brian Buchard

Den allra första Kjærholmmöbel de köpte tillsammans var dagbädden PK80, som hade varit en dröm länge.

Annons

– Vi njuter av den varje dag, den är så skulptural att se på.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

Annons
Innehåller annonslänkar