Hemma hos: Trasmattor och ljuvliga pasteller

08 aug, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lugna, behagliga färger, enkla men gedigna material och väl valda konsthantverksföremål sätter stämningen hemma hos Åsa Lockner och David Taylor.

Av Gill Renlund  Text Karin Ohlsson-Leijon  Foto Johan Sellén

Johan-sellen-kompromisslost-kok-kakel-50tal

Köket är smart planerat i vinkel, skåp från Ikea. Mosaikens färg är inspirerad av en keramikburk av Simon Whitfield. Burkar med stora knoppar av Anna Kåks. Färgglada glas av Helena Kaiser. Taklampan är ett unikat av David Taylor.

Johan-sellen-kompromisslost-vardagsrum-tavelvagg-blatt-bord

Vardagsrummet är fullt av konsthantverk och konst. De flesta möbler är köpta secondhand. Taklampa Semi, design Claus Bonderup och Torsten Thorup, Gubi. Bordet har David gjort till en av sina utställningar. Keramikskulptur i form av träd av Karolina K Eriksson.

Annons

Johan-sellen-kompromisslost-vardagsrum-soffgrupp-hylla-trasmattor

Vardagsrummet har fått ett golv av industriparkett. Fåtöljer köpta på Blocket. Bordet gjorde David till en av sina utställningar. Vasen är munblåst i Tjeckien under en studieresa. Keramikskulptur i form av träd av Karolina K Eriksson. Kuddar i soffan av Ulrika Hedström-Rönn. Taklampa Semi, design Claus Bonderup och Torsten Thorup, Gubi. Golvlampa Grasshopper, design Greta Magnusson Grossman, Gubi. Den lilla flickan på hyllan är en sparbössa från Thailand, till vänster om den står en skulptur av Mia E Göransson. Potatisskål av Mårten Medbo.

Johan-sellen-kompromisslost-fonster-element-staty-david-taylor

Fötterna i gjutet aluminium är egentligen gjorda för ett konstverk som David gjort för tunnelbanestationen Östermalmstorg.

Johan-sellen-kompromisslost-industriparkett-vagglampa-ps-trasmattor

Även sovrummet har industriparkett på golvet. Stolen är en prototyp av David Taylor. Vägglampa från Ikeas PS-kollektion. Taklampor från Le Klint. På väggen hänger tre Naturrutor av Mia E Göransson. Överkastet har David köpt på Kurmi marknad i Kano i norra Nigeria under en resa från Västafrika till Östafrika.

Johan-sillen-kompromisslost-vardagsrum-lampa

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons