Hemma hos: Inspirerande stilmix i vindsvåningen

24 okt, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En modern vindsvåning med terrass en trappa upp och 1920-talsarkitektur en trappa ner blev den perfekta mixen för Anna och Christian Rasmussen. Inspireras av deras fingertoppskänsla för att inreda med designklassiker på ett nytt sätt!

Av: Gill Renlund  Text: Anders Bergmark  Foto: Johan Sellén

vardagsrum-vindsvåning-terrass-kuddar-malene-birger-afroart-soffbord-poul-kjaerholm-fritz-hansen-golvlampa-rosy-angelis-philippe-stark-flos
Med dörrarna öppna blir terrassen en del av vardagsrummet. Soffa Krypton, Eilersen. Kuddar från Malene Birger och Afroart. Soffbord, design Poul Kjærholm för Fritz Hansen, köpt på Blocket. Golvlampa Rosy Angelis, design Philippe Starck för Flos.
Eames-stolar-köksbord-superellipsbordet-lampa-209730-design-gino-sarfatti-flos-grön-matta-nessim-fikonträd-espressomaskin
I köket en trappa ner: Superellips-bordet var ett fynd på Blocket. Köksstolar DSW och DAW, design Charles och Ray Eames. Ljuskrona 2097/30, design Gino Sarfatti för Flos. Matta köpt på Nessims.
sifon-äpple-ishink-metall-grön-ägget-fåtölj-sidobord-bokförvaring
Fåtöljen Ägget kommer från Christians danska farmor. Det metalliska äpplet bredvid sifonen är en vinkylare men lär oftare ha använts för att hålla potatisen varm.
Annons
pkk22-fåtöljer-designer-poul-kjaerholm-fritz-hansen-skinnpuff-lisa-hilland-svenskt-tenn-ägget-arne-jacobsen-fatolj-vardagsrum
I läshörnan en trappa upp står två PK22-fåtöljer, design Poul Kjærholm för Fritz Hansen. Skinnpuff Pompom, Lisa Hilland för Svenskt Tenn. Ägget är arvegods från Christians farmor.
öppen-spis-posters-david-ehrenstråhle-artilleriet-paris-new-york-lejonskulptur-dusty-deco-skåp-montana-puff-skinn-pompom-pouf-svenskt-tenn-lisa-hilland
Annons

Tack vare glasskivorna i öppna spisen sprider sig ljuset från elden åt alla håll. Lejonskulptur köpt på Dusty Deco. Skåp från Montana. Posters av David Ehrenstråle, Artilleriet. Uppstoppad papegoja, Dusty Deco. Skinnpuff Pompom, Lisa Hilland för Svenskt Tenn.

Eames-stolar-koksbord-superellips-bordet-lampa-209730-design-gino-sarfatti-flos-gron-matta-nessim
Att kunna sitta många i köket var viktigt för Anna och Christian. Lägenhetens tidigare ägare renoverade vinden och inredde vardagsrum och sovrum en trappa upp. Eames-stolar, Superellipsbordet och lampan 2097/30 i design av Gino Sarfatti för Flos. Grön matta från Nessim.
sovrum,-herrbetjänt-med-spegel-bellhop-svenskt-tenn-michael-anastaddiades-lampor-mässing-loppis
I sovrummet en trappa upp står formgivaren Michael Anastassiades herrbetjänt Bellhop för Svenskt Tenn. Lampfötter i mässing, secondhand.
Annons
Sovrum-inbygd-garderob-lovely-linnen-fotokonst-bokförvaring-sängbord-sänglampa-111
En trappa ner ligger gästrummet. Sängkläder från Dirty Linen. Fotot ovanför sängen är en kampanjbild från samma företag. Nattduksbord Cork Stool av Jasper Morrison för Moooi. Bordslampa som sänglampa Tab, design Edward Barber och Jay Osgerby för Flos.
bokhylla-bokförvaring-glasskylt-make-love-not-war
Snygg bokhylla med bokförvaring, glasskylt med texten Make Love Not War.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons