Hemma hos Sophia Bush i Hollywood

Sophia Bush hemma hos

Skådespelaren och aktivisten Sophia Bush har renoverat sin klassiska bungalow i Hollywood från golv till tak. Men med 50-talets bästa för ögonen.
11 juni, 2020

 

För att kunna leva och njuta fullt ut av Los Angeles måste man hitta den perfekta modernistiska villan. Nu är det kanske ingen sanning och helt klart ganska pretentiöst uttryckt, men glöm inte att vi är i Hollywood! Tv-stjärnan Sophia Bush kan dock skriva under på vartenda ord. Sedan hon hittade sitt drömhus, en så kallad bungalow från 50-talet, i Hollywood Hills på 150 maxade kvadratmeter har hon hittat hem.

– Att renovera det här huset och återställa det till sin 50-talsglans har varit en sådan lycka för mig.

Hemma hos Sophia Bush Hollywood badrum

Sophia har redan haft en 18 år lång karriär i Hollywood och är känd från dramaserien One Tree Hill och Disney-serien Love, Simon. Villan ligger granne med det hus hon bodde i tidigare så omgivningarna var kända för henne och hon ville verkligen bo just här.

Klassisk bungalow fylld med 50-talsdesign

De tidigare ägarna köpte marken under tidigt 50-tal och lät bygga ett hus här till sig själva. För henne kändes huset familjärt, ja, som att äntligen hitta hem.

Hemma hos Sophia Bush Hollywood sovrum

– Jag kände starkt att jag bara måste ha det här huset. Att det sedan så att säga krävdes en renovering är en underdrift, säger Sophia med ett skratt.

Mycket arbete bakom drömhuset

Sophia tänkte först att det skulle räcka att putsa på ytskikten, inreda och sedan flytta rätt in. Nog för att ett hus med spännande historia och härlig patina kan duga i sig, men när grunden är ojämn och dränering behövs, gamla rör måste bytas och fasaden putsas, ja då bet hon lite i det sura äpplet. Det var bara att kavla upp ärmarna.

Lyckligtvis är hon varken särskilt oroligt lagd eller den ängsliga sorten – det bevisas inte minst av hennes långvariga kamp som aktivist för bland annat vapenkontroll, en fråga som delar USA.

Hemma hos Sophia Bush Hollywood blommor i köket
Hemma hos Sophia Bush Hollywood matplats

Hon lät sig inte nedslås utan kontaktade inredningsdesignern Jake Alexander Arnold, landskapsarkitekten John Alden Sharp och byggherren Orie Prince. Och så inleddes en tuff, årslång renovering där även tomten anlades på nytt. Trädgården bjuder numera på en fin mix av Mexiko och Kalifornien med vit sten, kaktusar och vacker fasadbelysning.

Totalrenovering av huset

– Jag förstod att det i princip handlade om en totalrenovering, men ganska snabbt såg jag också hur bra det skulle bli, och hur vi genom att öppna upp huset bidrog till ett bättre flöde och en skön rymd.

Hemma hos Sophia Bush Hollywood barkök
Hemma hos Sophia Bush Hollywood trädgården

Sophia ville ha kvar så mycket som möjligt av originalkänslan i huset med stora fönsterpartier, frilagda takbjälkar, sneda tak och inbjudande badrum. De två gästrummen och gästbadrummet fick ligga kvar där de låg tidigare. Men husets övriga layout ändrades helt.

Den största skillnaden är nu att köket och vardagsrummet kopplats samman, det känns luftigt och naturligt. Sophia lät också bygga en ny gästtoalett och det som en gång var ett litet sovrum och förråd på baksidan av huset fick bli master bedroom.

Driver egen inredningsfirma

För hennes egen yrkesmässiga del kom renoveringen och ombyggnationen väldigt lämpligt. För i samma veva som hon började bli klar med sitt eget hus så startade hon och väninnan Lauren McGrady en alldeles egen inredningsfirma.

Hemma hos Sophia Bush Hollywood vardagsrum

Renoveringen gav mersmak. De kallar sig Filles des Rincón och de har redan haft flera uppdrag. Bland Hollywoods A-lista håller de på att göra sig ett namn.

– Vad jag gillar mest med Sophias hus är att hela stilen reflekterar henne själv. Hon är väldigt jordad, klok, varm och cool och precis så känns hennes hem, säger Chelsea Handler, komiker och nära vän till Sophia.

Hemma hos Sophia Bush Hollywood arbetssrum
Hemma hos Sophia Bush Hollywood gästrum

– Alla som kommer hit tycker att jag har skapat något helt unikt. Och jag känner mig väldigt nöjd, lugn och kreativ när jag är hemma, avslutar Sophia.

Av: Charlie Curkin
Fotograf: Trevor Tondro
Stylist. Anita Sardisi

Se alla bilder och läs mer om inredningen i bildspelet här!

I vardagsrummet står Mario Bellinis drömmiga soffsystem Camaleonda för B&B Italia. Skärmen framför fönstret av paret Eames, golvlampa, Arteluce, och Eileen Grays bord i förgrunden, matta, Doris Leslie Blau. Allt är köpt på vintagemarknad.

Sophia gjorde om ett av de förra gästrummen till sitt hemmakontor. Skrivbord, Knoll och kontorsstol, Eames, både köpta vintage. Golv, Nurazzo 
och väggen är täckt med korkplattor.

Till sitt stora sovrum valde Sophia en look 
som går tillbaka till 50-talet med inredning 
i valnöt, inbyggd garderobsvägg, klädd sänggavel, sängkläder i satin och en mycket lyxigt 
ombonad känsla. Tak och väggar är målade 
i en rödockra ton.

I matsalsdelen bjuds det på vintagemöbler som bord från Knoll, liksom Diamond-stolarna av Harry Bertoia och matta, Doris Leslie Blau.

Fyra barstolar för gästerna att slå sig ner runt. Sophia har gärna middagar.

Den nyanlagda trädgården har underbar utsikt över Hollywood hills.

Sophia Bush i 
sitt kök där de stora kvadratiska fönstren 
bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Lampa, George Nelson. Köksön har en ljus, putsadbetongskiva.

Fönstret blir som en tavla i badrummet mot den vackra ockraröda färgen. Kul detalj att hänga lampor i olika höjd från den frilagda takbjälken.

LÄS MER:

Personligt och kreativt hemma hos Ursula Wångander

Stilsäker minimalism hos modedesignern i Stockholm

Kreativt och personligt hemma hos H&M Home-designern