Hemma hos: Samlat intryck hos inredaren

31 mar, 2015 
AvKatarina Matsson
Annons

Med en naturnära färgskala som bas finns det plats för mängder av prylar och små samlingar utan att det känns rörigt. Inredaren Mats utgår från trä, svart och vitt i sin lägenhet i Västa Hamnen i Malmö.

Av: Emma Persson Lagerberg  Foto: Andrea Papini

matplats-rustikt-bord-svart-ek foto andrea papini
matbord, stolar, soffor, vä Matbordet står i den ena änden av det stora rummet, till höger ligger den lilla kökskuben. Bord från Crate & Barrel, stolarna är en blandning av Verner Panton, Eames, Habitat och arvegods. Lamporna är från Ikeas 365+. Den svarta kandelabern på bordet är av Ineke Hans, kammarljusstaken kommer från Ikea. Det stora skålen i keramik är fransk och köpt på Fil de Fer i Köpenhamn.
matplats-växter-snygg-hylla-förvaring foto andrea papini
Framför de stora fönstret ut mot altanen står rostfria hyllor designade av Jon Karlsson för Ikea, som låter ljuset strila in på matplatsen. Här står moccabryggare och vackra lergodsföremål samlade. Den gamla apoteksvågen är köpt på Bukowskis Market.
kök-svart-ek-keramik-inspiration foto andrea papini
Köket är inrett med uteslutande svarta ytor och trä. Mats behöll de gamla stommarna och bytte ut luckor och stänkskydd till skiktlimmad ek och svart keramisk mosaik. Resten av väggarna och taket målades svarta. Det stora fatet kommer från Ikea och väggklockan i plywood är även den från Ikea, men var i produktion på 90-talet.
Annons
snygg-hall-smart-förvaring-inspiration foto andrea papini
Väggen i den lilla hallen har målats svart för att hänga ihop med köksdelen. Bänkarna är Ikeas Norden som fått några lager grå färg. Kroklisterna i ek kommer från Norrgavel. Metallvagnen kommer även den från Ikea.
snygg-arbetsplats-skrivbord-stilleben foto andrea papini
Inspirationsvägg i arbetshörnan. Skrivbordets rostfria skiva kommer från en restaurangbutik i Philadelphia, anslagstavlan är gjord av svartmålad treetex, en porös träfiberskiva.
stilleben-konst-vita-vaser-skåp foto andrea papini
Det vackra träskåpet i sovrummet har Mats ärvt av mormor och morfar i Småland. Det lilla vitrinskåpet är av Josef Frank och vaser från Jonathan Adler, Holmegaard och Finnsdottir. Lampan är en gammal Ingo Maurer ”som jag har släpat runt i världen”. Tavlan är målad av Charlotta Höglund.
Annons
vardagsrum-tavelvägg-brun-skinnsoffa-inspiration-foto-andrea-papini
Det öppna rummet löper längs den stora altanen och i bortre änden ligger Gerthel.vardagsrumsdelen. Vit soffa Ghost av Paola Navone, Gervasoni. Den mindre i ljust läder är Petit Comfort av Le Corbusier. Den stora grafiska målningen är av Arne Ohlsson, affisch av Clay Ketter och fotografiet ovanför är av Joseph Beuys. Vita plåtskåp från Ikea. Den trearmade lampan är köpt på Olsson & Gerthel.
Det stora skåpet i vardagsrummet kommer från Indonesien och rymmer alla fotoböcker, konstböcker och tidningar. De olika små statyetterna är köpta på resor runt om i världen, det stora huvudet i keramik i Philadelphia.
Det stora skåpet i vardagsrummet kommer från Indonesien och rymmer alla fotoböcker, konstböcker och tidningar. De olika små statyetterna är köpta på resor runt om i världen, det stora huvudet i keramik i Philadelphia.
sovrum-tavelvägg-snygg-säng-lampor foto andrea papini
Ett smalt fönster ovanför huvudänden av sängen släpper in extra ljus i sovrummet. Sängen kommer från Indonesien, sängborden är kinesiska marknadsbord och sänglamporna är amerikanska. Taklampan har Paola Navone designat.
Annons
tavelvägg-hänga-konst-inspiration-sovrum-klädstang foto andrea papini
Sovrummet följer samma färgskala som övriga lägenheten; svart, vitt, trä och naturfärgat. Ovanför sängbordet, som är ett kinesiskt marknadsbord, hänger en blandning av diverse loppisfynd, gåvor, foton och en reproduktion av Basquiat. Lampan är amerikansk.
snygga-solglasogon-samling-foto-andrea-papini
Annons
Innehåller annonslänkar