Hemma hos: Rått och riktigt på vinden

21 mar, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Redan för drygt ett år sedan hälsade vi på hemma hos arkitekten Johan Israelson och nu är det dags för en närmare titt! För vem skulle inte vilja ha ett eget krypin på vinden? Med konsekvent användning av karaktäristiska material som puts och massivt trä har han skapat en lägenhet med bibehållen råvindskänsla. Välkommen upp!

Av Tina Hellberg  Text Anders Bergmark  Foto Johan Sellén

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7556

Den lite råa miljön passade perfekt för Johans stil.

– Jag jobbar mycket i gråskalor och naturfärger, sällan med kulörer. Det får i så fall ofta andra saker komma in och ta med sig. Jag har heller aldrig haft problem med ventilationsrör eller liknande. Vissa vill gärna dölja dem, men jag vill snarare ta fram dem, säger Johan.

Begagnad fraktlåda från Grandpa. Liten pall från Snickarbacken 7.

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7327

Blomkruka med fat, Carina Seth Andersson. Liten pall köpt på Snickarbacken 7. Matbord Eber Concrete med svartpigmenterad betongskiva och träunderrede, design Johan Israelson. Stolar Wimbledon, design Broberg & Ridderstråle för Nola. Spis och kylskåp från Smeg, blandare från Tapwell. Köksinredning Hangar Kitchen, design Johan Israelson. Kortväggen är täckt med svartpigmenterad puts för att ge en känsla av djup. Lampor i taket Hangar Light, design Johan Israelson.

Annons

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7628

Svart porslin från Afro Art. Filterhållare köpt på Kaffemaskinen. Thailändsk tekanna. Ekologiskt te från My Tea Store.

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7682

Eftersom han har tillgång till verkstad har han möjlighet att också tillverka själv vid behov, som borden Eber Concrete, naturligtvis i den karaktäristiska materialkombon trä och betong.

– Jag har svårt för att blanda för många olika material, jag gillar när de kommer tillbaka, konstaterar Johan.

Arbetsbord Eber Concrete, design Johan Israelson. Stol Eames Office Chair.

Johans-hem-Stockholm-hall-takbjalkar-stolar120228_mg_7456

De gamla originaldörrarna hittades på vinden och har använts i sitt ursprungliga skick. Stol med metallunderrede och plansch från Grandpa. Urna från Afro Art. Böjträstol i barnstorlek köpt på Nordlings Antik.

Annons

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7534

Soffa samt soffbord Kinski, design Johan Israelson. Garderob med glasdörrar i svetsade ramar och fast klädställning, design Frank Vanberg.

Johans-hem-Stockholm-sovrum-gratt-gray120228_mg_7431

Sovrummet är vilsamt som en klostercell. Pall och sänglampa second hand. Sänglinne, filt och sänglampa från Garbo Interiors.

johans-hem-inkaklat-badkar

Badrumsskåp Hangar Bathroom, design Johan Israelson. Kaklet är marockanskt, Johan fick tag på ett utgående lager.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons