Hemma hos: Rått och riktigt på vinden

Hemma hos: Rått och riktigt på vinden

21 mars, 2014

Redan för drygt ett år sedan hälsade vi på hemma hos arkitekten Johan Israelson och nu är det dags för en närmare titt! För vem skulle inte vilja ha ett eget krypin på vinden? Med konsekvent användning av karaktäristiska material som puts och massivt trä har han skapat en lägenhet med bibehållen råvindskänsla. Välkommen upp!

Av Tina Hellberg  Text Anders Bergmark  Foto Johan Sellén

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7556

Den lite råa miljön passade perfekt för Johans stil.

– Jag jobbar mycket i gråskalor och naturfärger, sällan med kulörer. Det får i så fall ofta andra saker komma in och ta med sig. Jag har heller aldrig haft problem med ventilationsrör eller liknande. Vissa vill gärna dölja dem, men jag vill snarare ta fram dem, säger Johan.

Begagnad fraktlåda från Grandpa. Liten pall från Snickarbacken 7.

Blomkruka med fat, Carina Seth Andersson. Liten pall köpt på Snickarbacken 7. Matbord Eber Concrete med svartpigmenterad betongskiva och träunderrede, design Johan Israelson. Stolar Wimbledon, design Broberg & Ridderstråle för Nola. Spis och kylskåp från Smeg, blandare från Tapwell. Köksinredning Hangar Kitchen, design Johan Israelson. Kortväggen är täckt med svartpigmenterad puts för att ge en känsla av djup. Lampor i taket Hangar Light, design Johan Israelson.

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7628

Svart porslin från Afro Art. Filterhållare köpt på Kaffemaskinen. Thailändsk tekanna. Ekologiskt te från My Tea Store.

Eftersom han har tillgång till verkstad har han möjlighet att också tillverka själv vid behov, som borden Eber Concrete, naturligtvis i den karaktäristiska materialkombon trä och betong.

– Jag har svårt för att blanda för många olika material, jag gillar när de kommer tillbaka, konstaterar Johan.

Arbetsbord Eber Concrete, design Johan Israelson. Stol Eames Office Chair.

Johans-hem-Stockholm-hall-takbjalkar-stolar120228_mg_7456

De gamla originaldörrarna hittades på vinden och har använts i sitt ursprungliga skick. Stol med metallunderrede och plansch från Grandpa. Urna från Afro Art. Böjträstol i barnstorlek köpt på Nordlings Antik.

Johans-hem-Stockholm-120228_mg_7534

Soffa samt soffbord Kinski, design Johan Israelson. Garderob med glasdörrar i svetsade ramar och fast klädställning, design Frank Vanberg.

Sovrummet är vilsamt som en klostercell. Pall och sänglampa second hand. Sänglinne, filt och sänglampa från Garbo Interiors.

Badrumsskåp Hangar Bathroom, design Johan Israelson. Kaklet är marockanskt, Johan fick tag på ett utgående lager.