Hemma hos: Öppen planlösning i Malibu

14 mars, 2014

Med öppen planlösning och vackra naturmaterial har filmfotografen Darek Wolski och stylisten Becks Welch skapat ett lika ljust som luftigt hem i Kalifornien. Mellan intensiva perioder bakom kameran för filmer som Prometheus, Alice i Underlandet och Pirates of the Caribbean landar de i det egenhändigt ritade huset i Malibu utanför Los Angeles.

Av Mira Fröling  Text Anders Bergmark  Foto Martin Löf

Altan-med-harlig-soffa

Husets fasad är uppbyggd av trä från gamla lador som fraktats från Maine. De stora skjutdörrarna i glas på bottenvåningen är tänkta att öppna upp huset mot naturen utanför.

vardagsrum med soffgrupp

De nakna järnbalkarna och de stora glaspartierna är inspirerade av den franske arkitekten Pierre Chareau. Glasdörrarna på bottenvåningen kan dras helt åt sidan för att öppna huset mot gården. Kohudsmattor och trämöbler balanserar det hårda intrycket av stål och glas.

vardagsrum bibliotek

Becks har skapat olika rumsligheter i den öppna planlösningen. Kohudsmattorna hjälper till att avgränsa delarna. Den vita soffan Ghost från Gervasoni, liksom flera andra av de större möblerna är köpta på Malibu Market.

Arbetshörnan hittas i ett hörn av det öppna vardagsrummet.

Kok-kokso-kitchen

Darek började leta inredning innan huset stod färdigt. Köksön såg han i en butik i New York, tog mått och lät göra en liknande med bänkskiva i mörk sten – vilket i sin tur gav utseendet för de andra bänkskivorna.

Badrum-blommor-handduk

Två fönster släpper in solsken över det härliga stenbadkaret.

Mellanväggen under snedtaket gör sovrummet ljusare.

 

Grönskan förstärker terrassens känsla av uterum.