Hemma hos: Loppisblandning på Gotland

13 apr, 2014 
Av
Annons
Hus på Gotland

Drömmer du om sommaren på Gotland? Välkommen in hos keramikern Åsa Lindström och krögaren Santo Magonzas, vars sommarhem på Gotland har fått växa fram lite i skymundan av verksamheten på gården: Åsas butik, Hablingbo Crêperie och Varieté Hablingbo. Där blandas loppis- och containerfynd med Åsas keramik och Ikea-klassiker.

Av Myrica Bergqvist  Foto Carl Dahlstedt  Text Anders Bergmark

Vackert gammalt fönster

Bord med emaljskiva från Gustavsberg, soffa från Ikea. Den röda lampan är upphittad på soptippen. På väggen hänger en produktbild från Gustavsberg.

Annons
Gammal trappa och gammal trädörr

I fönstren på vardera sida av den gamla huvudentrén står höga vaser som Åsa gjorde för Rörstrand.

Kök

Den gamla järnspisen i köket skänker värme på vintern. Tekanna och marmeladlock från Blå Eld, design Hertha bengtsson för Rörstrand. Emaljskål och fotografier från loppis.

Annons
Rött runt bord

Klädskåpet fick Santos föräldrar i bröllopspresent. Ovanpå står en bild på Åsa tagen av hennes bror, Per Lindström, för Rörstrand. Den stora träskölden köpte Åsas föräldrar på Nya Guinea. Det lilla bordet och rottingstolarna är Minas. Lampa från Ikea.

Gammalt trägolv

Matbordet stod hemma hos Åsa när hon växte upp. På bordet och i fönstret i bakgrunden står några av Åsas muggar. Stolar från loppis. Lampa Bumling, design Anders Pehrson för Ateljé Lyktan, köpt på loppis.

Annons
Turkost blommigt överkast

På vintrarna sover Åsa och Santo på nedervåningen för att slippa värma upp vinden.

Helkaklat turkost badrum

Badrummet har Åsa kaklat själv. Golvet är lagt med grön glasmosaik.

färgglatt vardagsrum

I arbetsrummet står en turkos soffa från Ikea. På bordet i förgrunden står en av Åsas vaser. Ovanför bordet och på sidobordet hänger och står ytterligare Bumlingar.

Vindssovrum

På vinden har Åsa och Santo sitt sommarsovrum. Skolplansch, metallstol och mattor från loppis. Jellow tar igen sig i sängkläderna från Ikea.

trädörr

Åsas butik med muggarna på grunda hyllor.

Gotlandsliv-3 tradgard
Gotlandsliv-17-uterum

Från början var crêperiets veranda betydligt mindre, men den har successivt byggts ut år från år. Restaurangen har omkring femton anställda.

Annons