Hemma hos: Kompaktsmarta lösningar på 36 kvadrat

19 sep, 2014 
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
01

Bor du litet och önskar mycket inredning på liten yta? Inspireras av David Fahlén, som förvandlade en sliten etta på Reimersholme i Stockholm till en personlig tvåa, perfekt anpassad för ett skönt lantliv i stan.

Av: Jakob Solgren  Text: Anders Bergmark  Foto: Daniel Hertzell

Ovan: Soffa Orlando, Bolia. Sittpuffar från loppis, kan vara Ikea, 70-tal. Bord från loppis och matta, Ikea. Taklampa Unfold, design Form Us With Love för Muuto. Kuddarna i soffan kommer bland annat från Afroart. Ovanför hänger en affisch för Modernautställningen 2006, Moderna Museet, en litografi av Lennart Olsson och ett par andra printar. Stort ”C” från Playtype i Köpenhamn. Øresund-skåpet, designat av Børge Mogensen, köpte David på loppis i Norrland för 165 kr. Köksstolar, loppis, och matbord, Ikea. Ovanför hänger en grislampa som David försett med ny el och ett New York-motiv av formgivaren David Ehrenstråhle.

Annons

10

12

Köket är Ikeastommar som fått nya fronter av valkromat av Möbelsnickarna i Stockholm. Blandare och ho från Ikea och beslag från Lundell & Zetterberg. Älghornet fick David med sig från ett rekvisitaförråd när han jobbade i teatersvängen.

Lägenheten, en enrummare på 36 kvadratmeter, var väldigt sliten. Alla ytskikt behövde bytas ut och David, som beskriver sig som en utpräglad projektmänniska, bestämde sig för att göra om planlösningen till en liten tvåa.

Annons

Köksgeråd på väggen är lättåtkomliga och sparar förvaringsutrymme.

11

Koppar loppis, glas från Ikea.

14

I hall, sovrum och kök har David slipat, lutat och bestrukit golven med vitpigmenterad olja. Bord och spegel från loppis. Tredelat fat från Asplund. Lampan är Davids farfars gamla verkstadslampa. Läslampan är en skrivbordslampa från Ikea, fäst i väggen. Bredvid hänger en ryggkliare köpt på resa. Tidningshögar får göra tjänst som nattduksbord.

08
06
Annons

 

I hallen byggde Daniel en garderob, som är lägenhetens enda förvaring.

07

Bord och spegel från loppis. Tredelat fat från Asplund. Lampan är Davids farfars gamla verkstadslampa.

15

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons