Hemma hos: Inred med stämningsfull modemystik

26 september, 2014

Målade glastak, fantastiskt mönstrat kakel och konst i varje hörn. I ett vackert jugendhus i centrala Antwerpen har två av stadens modeprofiler, Inge Grognard och Ronald Stoops, skapat en egen värld – mystisk och vacker. Inspireras av mustiga färger, rustika materialval och utsökt utvalda inredningsdetaljer!

Av: Emma Persson Lagerberg  Foto: Petra Bindel

Ovan: Varje gång man går in i ett nytt rum är det som att öppna en liten ask full av upplevelser. Det gamla köket med originalkakel finns kvar. Spis och fläkt är dock nya, vilket skapar en intressant kontrast.

Glastaket i matrummet är nästan overkligt vackert. Så även de för art nouveau-eran typiska glasdörrarna ut i köket. Matbordet är ett gammalt militärbord från Rietveld. Stolarna är gamla skolstolar, köpta secondhand. Även lampan är ett vintagefynd. Olika glasvaser fyllda med vatten blir ett vackert stilleben.

sovrum-tavelvagg-personlig-konst-glaslampa

Det rofyllda sovrummet är målat helt i vitt och har tunt vitt tyg för de många fönstren. Det stora fotografiet kommer från ett av parets gemensamma projekt. Sängen, sängbord och en stol är de enda möblerna i det stora sovrummet. Den stora målningen är av Armen Eloyan.

soffor-rod-golvlampa-draperier-bokforvaring-bokstaplar

Biblioteket är helt monokromt i vinrött. Möblerna är köpta second hand och sedan omklädda i mörkröd sammet. Mattorna har Inge köpt på sina många resor.

Hela reportaget publicerades i ELLE Interiör nr 7 2013.