Hemma hos: Inred med färg – och måla ränder i taket!

05 sep, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Johan Svenson vardagsrum-tavelvagg-takmalning-mala-taket-randigt-tak-foto-idha-lindhag

På jobbet skapar Johan Svenson genomtänkta miljöer för modebilder, film och butiker. Hans eget hem är en provkarta över lyckade spontana infall och säkra färgval. (PS. Missa inte Johans inspirerande blogg hos vår modesyster ELLE!)

Av Johan Svenson Text Anders Bergmark Foto Idha Lindhag

Ovan: En arkitektkompis i Berlin kom på idén med ränder i taket. Howardsoffa från Liberty i London och 60-talssoffa, second hand. De tre förvaringsmodulerna har Johan ritat själv. På väggen hänger bilder på familj och vänner och ett motiv av New Yorkkonstnären Scooter Laforge. Det ljusgröna epoxigolvet är en fin effekt mot grönskan på terrassen.

johan-svenson-kok-gula-koksluckor-foto-idha-lindhag

Inspirerad av gamla grovkök beställde Johan en bänkskiva och stänkskydd i ett stycke rostfritt stål. Skåp hela vägen upp till taket ger gott om förvaring och fungerar också som en färgvägg. Köket kommer från Saari. Till vänster i bild står en Svanen-fåtölj, ritat av Arne Jacobsen för Fritz Hansen.

Johan-Svensons-matplats-matbord-malade-golv-foto-idha-lindhag

När Johan tog upp en ny dörröppning köpte han spegeldörrar och lister i gammal stil. Antikt bord från Svenskt Tenn och stolar köpta på Myrorna i Skärholmen. Till höger står en bar tillverkad på NKs snickeri någon gång under 30- eller 40-talet. Vietnamesisk taklampa i återvunnet papper köpt på Afroart, en av Johans favoritbutiker. Porslin från Anthropologie. Till vänster går trappan upp till övervåningen. Målning av Christiane Jade Walegren.

Annons

Johan Svenson Trappa-randigt-tak-johan-svenson-foto-idha-lindhag

En trappa upp skyddar ett glasräcke från fall.

Johan-Svenson-sovrum-gamla-skolplanscher-sang-foto-idha-lindhag

Sovrumsväggarna är målade i nyansen French Gray från Farrow & Ball. Skolplansch köpt på loppis i Tyskland och foto av kollegan Dejan Cekanovic. Sängkläder från Bellora och överkast i siden köpt på Gertrude.

Johan Svenson garderob-forvaring-kladforvaring-idha-lindhag

I sovrummet står ett stort, antikt danskt vitrinskåp. Ovanpå står bland annat färgprover från Farrow & Ball, en antik jordglob och en antik tavla från en kyrka, köpt på Antikmässan.

Johan Svenson terrass-belysning-utemobler-johan-svenson-foto-idha-lindhag

Takterrassen är en naturlig förlängning av rummet och fungerar lika bra för frukost som för grillfest med vänner. Soffor från Fermob och bord från Nacka Byggnadsvård. På bordet står koppar ur serien Prunus från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Glödlampsslinga från Granit.

Johan Svenson Badrum-svart-marmor-badkar-foto-idha-lindhag

Golv och väggar i svart natursten från Stenfirma Bror Törner. Gjutjärnsbadkar från Nacka Byggnadsvård. Pall köpt på Oscar & Clothilde, hängare från Granit och svart blandare från Vola.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons