Hemma hos: Industriellt i funkislägenheten

Hemma hos: Industriellt i funkislägenheten

12 december, 2014

Hanna och Christopher Bastins hemtrevliga funkisfyra i Vasastan är en upptäcktsresa i både tid och rum. Låt dig inspireras av det industriella köket i bistrostil, vardgasrummet som inbjuder till kreativitet och ljusa badrummet!

kok industriellt vazter vitt kakel rostfritt stal stort matbord

Köket är hemmets hjärta! Byggt av Ikeastommar med fyndade fronter i industriell stil. Det inbjudande köksbordet kommer från ett gammalt kollo. Christopher har länge letat efter glashållare à la restaurangkök utan resultat – lösningen var dessa artikelspett som finns på vanliga byggvaruhus.

 

Menyer från favortirestaurangerna blir en rolig inredningsdetalj.

Att låta köksredskapen hänga framme ger en känsla av restaurangkök och är behändigt för den som lagar mycket mat.

kok kakel trastolar serveringsvagn rostfritt stal inspiration

Den loppisfyndade vagnen i rostfritt stål kommer från ett sjukhus i Skåne och lampan bredvid, ursprungligen från New York, är ett av Christophers många fynd från Bangalore. I perfekt skick säljs den för uppemot 50 000 kr.

vardagsrum inspiration tavlor vaxter skinnsoffa attelje gult skrivbord

Hanna föll direkt för lövverkstablån som öppnar sig utanför vardagsrummets stora funkisfönster. Där innanför har hon sin målarhörna. Böcker gör ett hem, menar Christopher, och i familjens bokhylla sorteras de efter färg. ”Det känns otroligt icke-intellektuellt. Det är nästan en skymf mot författarna att använda böcker som inredningsdetaljer”, säger han. Soffa från Dusty Deco.

sovrum sangbord sanglampa rosa overkast

Christophers och Hannas sovrum var tidigare jungfrukammare och arbetskök.

Döttrarna Irmas och Klaras rum ligger avskilt från både föräldrarna och sällskapsrummen. Båda två tycks ha ärvt föräldrarnas känsla för färg och form! Var inte rädd för att sätta färg på loppisfyndade möbler.

Det stora fönstret i badrummet är en ovanlig lyx. Det fräscha intrycket förstärks av vitt kakel och frodig monstera.