Hemma hos: Industriellt i funkislägenheten

12 dec, 2014 
AvKatarina Matsson
Annons

Hanna och Christopher Bastins hemtrevliga funkisfyra i Vasastan är en upptäcktsresa i både tid och rum. Låt dig inspireras av det industriella köket i bistrostil, vardgasrummet som inbjuder till kreativitet och ljusa badrummet!

kok industriellt vazter vitt kakel rostfritt stal stort matbord

Köket är hemmets hjärta! Byggt av Ikeastommar med fyndade fronter i industriell stil. Det inbjudande köksbordet kommer från ett gammalt kollo. Christopher har länge letat efter glashållare à la restaurangkök utan resultat – lösningen var dessa artikelspett som finns på vanliga byggvaruhus.

kok tavelvagg menyer vitrinskap
kok inspiration samla pa menyer
Annons

 

Menyer från favortirestaurangerna blir en rolig inredningsdetalj.

kok inspiration hanga koksredskap

Att låta köksredskapen hänga framme ger en känsla av restaurangkök och är behändigt för den som lagar mycket mat.

Annons

kok kakel trastolar serveringsvagn rostfritt stal inspiration

Den loppisfyndade vagnen i rostfritt stål kommer från ett sjukhus i Skåne och lampan bredvid, ursprungligen från New York, är ett av Christophers många fynd från Bangalore. I perfekt skick säljs den för uppemot 50 000 kr.

vardagsrum inspiration tavlor vaxter skinnsoffa attelje gult skrivbord

Hanna föll direkt för lövverkstablån som öppnar sig utanför vardagsrummets stora funkisfönster. Där innanför har hon sin målarhörna. Böcker gör ett hem, menar Christopher, och i familjens bokhylla sorteras de efter färg. ”Det känns otroligt icke-intellektuellt. Det är nästan en skymf mot författarna att använda böcker som inredningsdetaljer”, säger han. Soffa från Dusty Deco.

sovrum sangbord sanglampa rosa overkast

Christophers och Hannas sovrum var tidigare jungfrukammare och arbetskök.

barnrum fargglad inspiration rosa skrivbord ljusslinga

Döttrarna Irmas och Klaras rum ligger avskilt från både föräldrarna och sällskapsrummen. Båda två tycks ha ärvt föräldrarnas känsla för färg och form! Var inte rädd för att sätta färg på loppisfyndade möbler.

Annons
badrum monstera spegel vitt kakel

Det stora fönstret i badrummet är en ovanlig lyx. Det fräscha intrycket förstärks av vitt kakel och frodig monstera.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons