Hemma hos: Fotografens fantastiska funkisoas

09 jan, 2015 
AvKatarina Matsson
Annons

Vi drömmer om sommar! Vår medarbetare Petra Bindel har förevigat mängder av hem i sitt jobb som fotograf. I sitt förra radhus i Malmö kombinerade hon funktion och fantasi med skönhet och känsla.

Av: Emma Persson Lagerberg  Foto: Petra Bindel

vardagsrum tavelvägg grå soffa snygg vägglampa hemma hos petra bindel
Vardagsrummet ligger ut mot den lilla trädgården. Soffan Rest kommer från Muuto, som Petra har jobbat mycket för. Kuddar från Norrgavel och Society. Soffbordet är designat av arkitekten Carl Engblom, som själv har bott i Friluftsstaden i Malmö. Lampan på väggen kommer från Flos.
– Eftersom skapandet av ett hem handlar om kreativitet uppskattar jag den positiva energi som finns i hem som är väl omhändertagna. Men vi vet ju alla att verklighetens hem nästan aldrig ser ut som i ett inredningsreportage, åtminstone inte när man har barn. Man städar och två timmar senare har de varit framme och skapat det stök och liv i hemmet som är så underbart att leva i, säger Petra.
hemma hos petra bindel kök matplats bord spetsduk inspiration
Bordet Øresund av Børge Mogensen kommer från en väns föräldrahem. Pinnstolen från Norrgavel är målad i blekgrön temperafärg, övriga stolar är Nerd från Muuto. Spetsduken köpte Petra i Grekland.
bokhylla hylla diy gör det själv stilleben hemma hos petra bindel
I stället för trappskydd har Petra utnyttjat ytan för förvaring genom att platsbygga bokhyllor på båda sidor om trappan. Hyllan är ritad av Testbed Studios och byggd av snickaren Gert Inge Brander.
– Jag tycker det är nödvändigt att man kombinerar skönhet med funktion, annars tappar jag intresset. Just nu fantiserar jag om att bygga in gamla glasväggar i stora rum för att skapa många olika funktioner, och att återanvända inredning som finns på plats för att skapa ett hem utifrån så lite nytt som möjligt. Jag längtar efter material som koppar, kalk, trä och gråbruna färger, säger hon.
hemma hos petra bindel blanda tapeter säng förvaring mobil snyggt barnrum
I dottern Siris rum har Petra gjort en fondvägg av alla tapetstuvar hon hade på lager. Säng med smart förvaring från Micki och kuddar från Norrgavel och Hay.
Annons