Hemma hos: slitet Brooklyn-hus blev ett drömhem

20 feb, 2014 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
brooklyn_33477klar

Liana Pai och maken Geoffrey Quelle förvandlade ett nedgånget stenhus i Fort Greene till en trivsam syntes av sekelskifte och nutid.

– Det var helt nedgånget, hade ingen fungerande elektricitet, inget avlopp eller uppvärmning. Golv och fönster skulle behöva bytas, men vi föll direkt för charmen och möjligheterna, säger Liana Pai.

brooklyn_33466klar

Köksbordet och köksstolarna är köpta i Connecticut. Från köket leder två dörrar med fönster ut på ett teakdäck över bakgården. I dörröppningen skymtar en köksö ritad av arkitekten William Reue och byggd av Geoffrey.

Annons

brooklyn_33360klar

Soffa från Flexform, fåtölj Lounge Chair and Ottoman, design Charles och Ray Eames för Herman Miller. Den stora spegeln satt på plats när de flyttade in. Antik orientalisk matta.

– Min mamma brukar säga att nyckeln till en bra inredning är att ha få saker av hög kvalitet, säger Liana Pai.

brooklyn_33663klar

De två döttrarna Mica och Ima delar fortfarande sovrum i anslutning till föräldrarnas sovrum på övervåningen. Ytterligare en trappa upp finns ett lekrum och ännu ett sovrum.

Annons
brooklyn_33716klar

Badrummet är klätt i kakel i olika nyanser upp till brösthöjd samt golv i onyx. Liana valde en traditionell form på kranar och blandare för att matcha husets ålder.

brooklyn_33633klar

– Jag älskar både amerikansk shaker och äldre antikviteter, men vi kände båda två att huset krävde en modern avskalad look. Klassiker från mitten av 1900-talet funkar bra, säger Liana Pai.

Av Viki Rutsch Text Anders Bergmark Foto Pia Ulin

Hela hemmet publicerades i ELLE Interiör nr 10 2012. Här hittar du fler ”hemma hos”-reportage och i vårt bildgalleri finns massor av inspirerande bilder för alla rum!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons