Hemma hos: slitet Brooklyn-hus blev ett drömhem

Hemma hos: slitet Brooklyn-hus blev ett drömhem

20 februari, 2014

Liana Pai och maken Geoffrey Quelle förvandlade ett nedgånget stenhus i Fort Greene till en trivsam syntes av sekelskifte och nutid.

– Det var helt nedgånget, hade ingen fungerande elektricitet, inget avlopp eller uppvärmning. Golv och fönster skulle behöva bytas, men vi föll direkt för charmen och möjligheterna, säger Liana Pai.

brooklyn_33466klar

Köksbordet och köksstolarna är köpta i Connecticut. Från köket leder två dörrar med fönster ut på ett teakdäck över bakgården. I dörröppningen skymtar en köksö ritad av arkitekten William Reue och byggd av Geoffrey.

brooklyn_33360klar

Soffa från Flexform, fåtölj Lounge Chair and Ottoman, design Charles och Ray Eames för Herman Miller. Den stora spegeln satt på plats när de flyttade in. Antik orientalisk matta.

– Min mamma brukar säga att nyckeln till en bra inredning är att ha få saker av hög kvalitet, säger Liana Pai.

De två döttrarna Mica och Ima delar fortfarande sovrum i anslutning till föräldrarnas sovrum på övervåningen. Ytterligare en trappa upp finns ett lekrum och ännu ett sovrum.

Badrummet är klätt i kakel i olika nyanser upp till brösthöjd samt golv i onyx. Liana valde en traditionell form på kranar och blandare för att matcha husets ålder.

brooklyn_33633klar

– Jag älskar både amerikansk shaker och äldre antikviteter, men vi kände båda två att huset krävde en modern avskalad look. Klassiker från mitten av 1900-talet funkar bra, säger Liana Pai.

Av Viki Rutsch Text Anders Bergmark Foto Pia Ulin

Hela hemmet publicerades i ELLE Interiör nr 10 2012. Här hittar du fler ”hemma hos”-reportage och i vårt bildgalleri finns massor av inspirerande bilder för alla rum!