Hemma hos: En sann sommardröm

13 jun, 2014 
Av
Annons

Sommarlandet-veranda

Punschveranda, blommiga tapeter, träpanel, mönstrad klinker – och en trädkoja. Familjen Kruus sommarhus från förra sekelskiftet är en sann sommardröm när det gäller inredningsinspiration. I slutet av en slingrande väg, en avstickare från asfalt och vardagsstress, njuter familjen  av sommardagar fyllda av renovering och fixande – en skön kontrast till vardagens stadsliv.

Av: Saša Antić  Text: Kristin Ekberg  Foto: Idha Lindhag

Ovan: Punschverandan var först tänkt som matplats, men har med tiden alltmer använts som läshörna. Mattan är egentligen Katarinas systers och köptes av föräldrarna när de bodde i Mexiko.

Sommarlandet-arbetsrum

Tavlorna med insekter kommer från Hagedornhagen. Byrån, lampan och de övriga tavlorna har Katarina och Gunnar hittat i ett vindsförråd. Lampan målades vit och försågs med ny skärm. Gungstolen är inropad på Lauritz.

Sommarlandet-veranda-2

På verandan äter familjen frukost, lunch och middag. Golvet är tillverkat av gammalt överblivet ställningsplank. Taket är inspirerat av detaljer från en mängd olika inredningsböcker. Korgsoffan hittade Gunnar bland grovsopor under en joggingtur i området. Katarina fick sy dynor. Trofén på väggen är egentligen en gren från en syrenbuske på tomten.

Annons
Sommarlandet-vardagsrum

Soffan från Eilersen är en av de få möbler som kommit nya till huset. Rådjurshuvudet i trä är en gåva från Katarinas föräldrar och den uppstoppade mården har Gunnar köpt på Jerners Rum i Mariefred. Kuddarna i lappteknik är från Indiska och de randiga har Katarina sytt i tyg från Afroart.

Sommarlandet-Sovrum-3

Sovrummet med fönster som vetter ut mot hallonbuskarna har klätts i tapeter från Cath Kidston. Lampan av Isamu Noguchi är en gåva från en av Gunnars bröder.

Annons
Sommarlandet-Sovrum-2

Efter lite tjat fick Katarina en rosentapet från Ralph Lauren i ett av gästrummen. Lampan på bordet kommer från Granit och glasflaskorna hittade familjen när de grävde upp landet.

Sommarlandet-matrum

Lamporna från Flos var ett felköp till lägenheten i Stockholm: ”Istället för att skicka tillbaka dem tog vi dem till landet.” Stolarna fanns i ett förråd på tomten. Katarina har målat dem. Tavlan är en gåva från Katarinas farmor och kuddarna är från H&M Home.

Annons
Sommarlandet-kok

Köket är platsbyggt med en måttbeställd bänkskiva i carraramarmor. Hyllorna har Gunnar byggt själv och konsolerna är svetsade i det egna byggföretagets verkstad.

Sommarlandet-koja

Idén till trädkojan fick Gunnar på en semester i Thailand. Gunnar tycker att barnen borde tillbringa mer tid där, med tanke på att den tog tre dagar att bygga.

Annons
Sommarlandet-Hall

Korridoren leder in i sovrummen på övervåningen. Den norska trasmattan är ett arvegods efter Katarinas morbror. Bestlitelampan fick de som en bonus när de köpte en ny soffa från danska webbutiken Casanova.

Sommarlandet-hall-2

Klinkergolvet från Marrakech Design såg Gunnar och Katarina först i ett bageri i Stockholm. De blågröna tonerna fångar upp den gröna färgen i dörren.

Annons

Sommarlandet-sovrum

William Morris-tapeten i sovrummet förstärker husets sommarkaraktär.

Annons
Innehåller annonslänkar