Hemma hos: Blomstrande lantliv mitt i staden

07 apr, 2015 
AvKatarina Matsson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kärleken till det lilla nybyggda huset i Västra Hamnen i Malmö fick Hanne och Hans att lämna den nyrenoverade lägenheten och kasta sig in i ett nytt projekt. Här har de allt de önskar sig: närhet till centrum och ett växthus på taket.

inreda-växthus-krukor-blommor-naturnära foto Petra Bindel
Ljuset är fantastiskt i växthuset och det används i stort sett året runt. De gamla korgstolarna kommer från Hans föräldrar.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel

kök-öppna-ytor-köksö-skänk-lampor-platsbyggda-hyllor-foto-Petra-Bindel
Det öppna köket fick moduler i fyra olika nyanser av grönt för att bryta allt det vita. Bänkskivor av marmor och mässingsblandare från Vola. Lampan över köksbänken är designad av Alvar Aalto, Artek. Byrån till höger köptes på auktion i Lund och fick sedan ny skiva i marmor.
vardagsrum-sittpuffar-skinnsoffor-textilier-foto-Petra-Bindel
Den stora tavlan av Jon Gislason har Hanne bytt till sig mot ett cateringjobb. Skinnsoffan från Eilersen var det första möbelköpet Hanne gjorde sedan hon flyttat hemifrån. Kuddar från Afroart och Svenskt Tenn och matta från Hay. Pläden kommer från Olsson & Gerthel.
Annons

De var inte alls på jakt efter ett nytt boendeprojekt, det var ju inte så många år sedan färgen torkade i deras nuvarande hem. Och inte hade de närt någon dröm om att bo i hus, tvärtom. Men när arkitektparet Hanne Birk och Hans Willehader såg ritningarna till det lilla energisnåla passivhuset med två stora terrasser och eget växthus på taket väcktes nyfikenheten direkt till liv.

sovrum-textilier-inspiration-foto-Petra-Bindel
Bakom glasväggen i vardagsrummet ligger Hans och Hannes sovrum. Den rosa fåtöljen är en Slow Chair, design Ronan och Erwan Bouroullec, Vitra. Bänk av Alvar Aalto, Artek, och golvlampa från Artemide. Spegeln i bakgrunden kommer från Hay.

På husets bottenvåning finns ett stort öppet rum med vardagsrum, kök och matplats, badrum och Hans och Hannes sovrum. Det senare är vackert inbyggt med en vägg helt gjord av glas. På ovanvåningen har döttrarna Lina och Majali sina rum.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons