Hem: Rått och riktigt på vinden

04 jan, 2013 
AvAnna Malmberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vem skulle inte vilja ha ett eget krypin på vinden? Med konsekvent användning av karaktäristiska material som puts och massivt trä har Johan Israelson skapat en lägenhet med bibehållen råvindskänsla. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek! Ovan sovrummet, vilsamt som en klostercell med sina nakna väggar och monokroma färgskala. Sänglinne, filt och lampa från Garbo Interiors, pallen är köpt secondhand.

I matsalen står bordet Eber Concrete med svartpigmenterad betongskiva och träunderrede, design Johan Israelson själv. Stolar Wimbledon, design Broberg & Ridderstråle för Nola. Spis och kylskåp från Smeg, blandare från Tapwell. Köksinredning Hangar Kitchen, design Johan Israelson. Kortväggen är täckt med svartpigmenterad puts för att ge en känsla av djup. Lampor i taket Hangar Light, design Johan Israelson.

Annons

Badrumsskåpet Hangar Bathroom har Johan Israelson ritat själv. Kaklet är marockanskt, och pallen köpt secondhand. Liknande tvättkorgar finns på Afroart.

Vill du se mer av detta hem? Kolla in sidorna 114–119 i ELLE Interiör nummer 10/2012, där det finns publicerat i sin helhet!

Av Tina Hellberg Foto Johan Sellén

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons