Hem: Rått och riktigt på vinden

04 januari, 2013

Vem skulle inte vilja ha ett eget krypin på vinden? Med konsekvent användning av karaktäristiska material som puts och massivt trä har Johan Israelson skapat en lägenhet med bibehållen råvindskänsla. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek! Ovan sovrummet, vilsamt som en klostercell med sina nakna väggar och monokroma färgskala. Sänglinne, filt och lampa från Garbo Interiors, pallen är köpt secondhand.

I matsalen står bordet Eber Concrete med svartpigmenterad betongskiva och träunderrede, design Johan Israelson själv. Stolar Wimbledon, design Broberg & Ridderstråle för Nola. Spis och kylskåp från Smeg, blandare från Tapwell. Köksinredning Hangar Kitchen, design Johan Israelson. Kortväggen är täckt med svartpigmenterad puts för att ge en känsla av djup. Lampor i taket Hangar Light, design Johan Israelson.

Badrumsskåpet Hangar Bathroom har Johan Israelson ritat själv. Kaklet är marockanskt, och pallen köpt secondhand. Liknande tvättkorgar finns på Afroart.

Vill du se mer av detta hem? Kolla in sidorna 114–119 i ELLE Interiör nummer 10/2012, där det finns publicerat i sin helhet!

Av Tina Hellberg Foto Johan Sellén