Hemma hos: Mönstermixat i Gröndal

17 maj, 2013 
AvAnna Malmberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Mönstrade textilier, många loppisfynd och ständig förändring kännetecknar inredningen hemma hos Karin Södergren, dekoratör på Svenskt Tenn. Tillsammans med sin familj bor hon i en sextiotalslägenhet full av inspirerande stilkrockar. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!

I Karins favoritrum, sovrummet, står sängen bäddad med överkast från Svenskt Tenn och hemsydda plädar och kuddar.

– Jag gillar mönstrat! Ibland kan jag ha en dröm om ett vitt rum, men jag hamnar ändå alltid i mönster. Det är härligt när man hittar de där mönsterkrockarna som funkar, när man har något som är lite fult och sätter ihop det med något snyggt och så blir det ännu snyggare, berättar Karin.

Den spektakulära utsikten från nionde våningen ger en känsla av rymd till vardagsrummet. Hyllor från Ikea, barnstolar, secondhand, gungstol, Thonet och korgstol från African Touch.

Annons

– Det mesta här inne har jag hittat på loppis. Jag tycker om att ha ett hem som man verkligen kan leva i och det är en fördel med att köpa sina möbler begagnade – man behöver inte vara så rädd om dem. Det är så jäkla kul med Lauritz, Bukowskis Market och Tradera, att man kan göra fynd. Jag blir till och med glad när andra gör fynd!

Soffan till vänster är från Svenskt Tenn och den högra är secondhand. Matta från Streco. Plädarna kommer från Anna O eller är hemsydda. Golvlampa Svenskt Tenn. Skulptur på tv:n av Niki de Saint Phalle.

– Det finns två sätt att möblera beroende på vad man är sugen på. Ibland vill man bara att det ska vara snyggt och härligt. Ibland inreder man efter behov, beroende på hur man lever. Man kanske till exempel vill ha ett litet bord bredvid fåtöljen för tekoppen. Jag möblerar om väldigt ofta och det är olika vilket sätt som får styra.

Fler bilder från detta inspirerande hem finns i majnumret av ELLE Interiörs, nummer 4/2013.
Av Cilla Ramnek Text Anders Bergmark Foto Pia Ulin

Annons