Hem: Med smak för det goda

Hem: Med smak för det goda

Välkommen till nya ELLE Decoration – hoppas ni ska trivas!

Vi börjar med ett besök i en kvadratsmart trea, fylld med smarta och inspirerande inredningslösningar. Om det är någonstans det ställs krav på ordning och reda så är det i ett restaurangkök. Sara och Thomas, som båda jobbar i krogvärlden, har skapat ett funktionellt, kvadratsmart och trivsamt hem för sig själva och de tre barnen.

FOTO Pia Ulin TEXT Anders Bergmark

Den kaklade köksväggen var den första de gjorde i ordning. Köksstolarna, från Gemla, köpte de begagnade från ett café som hade slagit igen. Det snickarbyggda bordet är köpt av en släkting. Köket kommer från Ikea, med luckor från Pickyliving. Bänkskivan i betong är gjuten på plats och spis och kyl/frys kommer från Smeg. Det gamla väggskåpet har de fått från en vän som hittade det på vinden. Under det står en snickarbyggd bänk med inbyggd förvaring.

halsinge7piaulin

Affisch från Moderna Museets butik. I fönstret hänger ett pärlband med barnens namn.

halsingepiaulin

Det gamla golvet har målats ljusgrått. Soffa från Ikea och matta i flätat läder köpt på Posh Living. I hörnet står en lampa från Bestlite. Soffbordet har de byggt själva av mdf-plattor.

Sara och Thomas är inte mycket för att pynta. Men ovanpå det väggfasta skåpet, ett överskåp från Ikea, i vardagsrummet får småsaker ta plats. Betongskivan ovanpå är gjuten på plats. Fåtölj Toad från David Design och spegel köpt på Room för länge sedan.

halsinge16piaulin

Väggen vid sängens huvudände är klädd med slipad puts. Vägglampor av Uno och Östen Kristiansson för Luxus.

halsinge12piaulin

För att få till planlösningen tog familjen hjälp av arkitekten Henrik Imberg. På ena sidan av sovmöbeln i barnens rum finns Tuas och Maltes våningssäng. Mortens hörna på andra sidan är ett eget litet rum i rummet.

halsinge19piaulin

Badrummet gjordes mindre och kläddes med kakel och marmor.

Hemmet publicerades i sin helhet i ELLE Interiör nr 1 2013.