Hem: Lugn & harmoni på Söder

19 apr, 2013 
AvMarie Blomgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Enkelhet och harmoni är gemensamma nämnare i Karin Segerbloms båda kreativa världar: hemmet vid Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm och arbetet som designer på Filippa K. Kika in i denna mysiga, färgrika och personliga lägenhet – klicka på bilderna för att se dem i större storlek!


Med de stora skjutdörrarna kan Karin och Peter vid behov öppna upp mellan kök och vardagsrum. Köksbordet från Norrgavel är långt nog både för middagar och för barnens kreativa projekt. Köket kommer från HTH, bänkskiva och stänkskydd är av carrarramarmor. Taklampan är 60-tal, köpt på antikaffär.

Annons


Köket är flyttat från husets gårdssida till sidan ut mot gatan för att skapa mer plats. Den underbara utsikten över parken kring Katarina kyrka kom på köpet.

”Öppna planlösningar är inte min grej, jag vill att köket ska vara ett kök”


Så gott som alla möbler kommer från Karins och Peters tidigare boenden. Mattan från Rug Company är ritad av Marni och soffbordet i palisander är fyndat på auktion. I sidobordet som är specialritat av Anya Sebton och tillverkat i Lammhult göms både hi-fisystem och tv-mottagare.

Annons

”Jag trivs inte om det är för stramt och minimalistiskt”


Den tidigare serveringsgången har förvandlats till hall med gott om förvaring. Golvet är utsmyckat med marockansk klinker.

Annons

Golvet i sovrummet är betsat. Tapeten heter Anemone och kommer från Neisha Crosland. I barnens rum är golvet lackat i en ljus grå ton.

”Kläder handlar ju om färg och form precis som inredning”

Av Anna Ranung Foto Per Ranung

Hemmet publicerades i majnumret av ELLE Interiör från 2010.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons