Populäraste hemma hos-reportagen 2016

Det är fyra hem som ni läsare har älskat lite extra under året som gått, och vi förstår verkligen varför! Här är en repris på Krickelins, Pernille Teisbeck, Daniella Witte och Malin Persons fantastiska hem.
30 december, 2016

Vilka hemma hos-reportage har varit de mest lästa på elledecoration.se under 2016? Vi tog en djupdykning i statistiken och upptäckte att det finns fyra hem som sticker ut lite extra. Här är topplistan över de mest populära hemma hos-reportagen på elledecoration.se under året som gått!

De 4 populäraste hemma hos-reportagen hos ELLE Decoration 2016:

1. Hemma hos Kristin Lagerqvist, fotograferat av Andrea Papini

Tre rum ligger i fil och är alla målade eller tapetserade i blå toner. Skjutdörren som är målad i Dark Dijon från Nordsjö blir ett utrops-tecken i hemmet och knyter ihop rummen.
Soffan är inköpt på The Sofa Store, matta från Chhatwal & Jonsson/ Studio Pompone. Både gungstolen och soffbordet har Jonas hittat hos Bukowskis och de båda lamporna kommer från butiken More Furniture i Varberg. Väggarna pryds av Kristins egna bilder, utrivna tidnings- sidor och foton tagna av vänner.
Kontoret är tapetserat med Emma von Brömssens mönster Dancing Crane, Eco Wallpaper. Både skrivbord och byrå är vintage. I taket hänger farmors gamla kristallkrona.

Varmt, ombonat och inrett i femtio nyanser av blått. Så skulle en snabb beskrivning av Krickelins hem i Varberg kunna lyda. Ett magiskt, ombonat hem med mängder av personlighet!

Alla bilder är stylade av Kristin Lagerqvist och fotograferade av Andrea Papini.

2. Hemma hos Pernille Teisbaek, fotograferat av Ditte Isager

Pernille Teisbæk uppskattar de stora ytorna i lägenheten i Frederiksberg. Trots att hon och hennes pojkvän bara bott här ett år känns det inbott och hemtrevligt. Vintageklassiker samsas med nyare prylar. Fåtöljerna PK22 av Poul Kjærholm för Fritz Hansen är den typ av klassiska danska möbler som Pernille älskar. Här kompletterade med mässingsbord och -lampa, de klassiska, byggbara ljusstakarna från Nagel och en Beni Ohrain-matta, bland annat.
I mässingshyllan som fungerar som ett barskåp är de antika kristallkarafferna ett fint blickfång.
På dagbädden i väl patinerat läder ligger linnekuddar från H&M Home.

Med över 360 000 följare på Instagram är hon en verklig maktfaktor i modevärlden. Det bästa är att hennes inredningsstil är minst lika snygg som hennes klädstil. Ett trendriktigt hem värt att inspireras av!

Alla bilder är stylade av Sidsel Rudolph och fotograferade av Ditte Isager.

3. Hemma hos Malin Persson, fotograferat av Petra Bindel

Damianos gammelfarfars byst vakar över vardagsrummet. ”Barnen brukar säga att hans ande bor där”, säger Malin. Den vackert patinerade arbetsbänken räddades från soptippen i en antikbutik i Rom – det enda Malin behövde göra var att renovera lådorna invändigt. Taket, med både sprickor och missfärgningar, lämnades som det var. ”Det blev en härlig, dekadent känsla.” Schäslongen är inköpt på auktion i Italien. Även 1800-talskistan kommer från Rom. Den stora tavlan är målad av Martin Bradley. Glas och keramik, loppisfynd. Lampa Diamond Lights, design Eric Therner, Frama.
Styling: Malin Persson Foto: Petra Bindel Syns i: Kika in i vår bloggare Malin Perssons hem!

Rom möter Malmö hemma hos modellen och inredningsstylisten Malin Persson. I sekelskiftesvillan i Bellevue bevisar hon och maken Damiano gång på gång att allt är möjligt – fantasin är det enda som kan begränsa!

Alla bilder är stylade av Malin Persson och fotograferade av Petra Bindel.

4. Hemma hos Daniella Witte, fotograferat av Daniella Witte

Väggförvaringen är Ikeas Bestå som omlackerats i samma mörkblå ton som köket. Uttrycket ovanpå är i ständig förnyelse. Här samlas stilleben som ofta talar om vilken årstid vi befinner oss i. Bordslampa Gatto, från Flos. Taklampa Random Light, Moooi.
Det svartmålade glasrummet med det magiska lugnet vetter ut mot sädesfälten och trädgården. Bordet är köpt på Lauritz och stolarna är från &Tradition och heter In Between.
Köket som ligger i norr är inrett utan överskåp för maximalt ljusinsläpp. Köksön är platsbyggd med en bänkskiva i betong och barpallarna kommer från Frama. Köksinredningen är från Ikea men Daniella och Fredrik lämnade in det på lackering och fick ett lite mer personligt, mörkblått kök. Dörren ner till källaren blev en fin detalj när den målades svart.

Stylisten Daniella Wittes hem genomgår ständigt förändringar, men framför allt är det en plats för avkoppling. Nu när de stora rivningarna och renoveringarna är klara får familjen vila och kreativiteten flöda på den gamla hästgården. En fantastisk blandning av nytt och rustikt – och vi kan inte göra annat än att älska det!

Alla bilder är stylade och fotograferade av Daniella Witte.

Läs mer:

Inredningsmagi hemma hos Krickelin

Danska stilikonen Pernille Teisbaek visar upp sitt tjusiga hem i Köpenhamn

Kika in i Malin Perssons magnifika hem!

Kika in i Daniella Wittes magiska hem!